Sindicaliştii protestează din 28 februarie şi intră în grevă când Codul Muncii ajunge la promulgare

miting piata victoriei
miting piata victoriei

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogului social, iar din 28 februarie încep acţiunile de protest în teritoriu.

Potrivit planului de acţiune stabilit, luni, de birourile executive ale tuturor federaţiilor afilitate la cele cinci confederaţii, din 28 februarie încep protestele în teritoriu, iar în Capitală din ziua în care se discută la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii, informează Mediafax.

Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat, luni după-amiază, că au stabilit pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi, pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.

La nivel local, în fiecare luni începând din 28 februarie şi până în 18 aprilie vor fi mitinguri în faţa prefecturilor, precum şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel