Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) protestează joi, între orele 13:00 -17:00, la sediul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA din B-dul Dinicu Golescu, nr. 1.
Conform unui comunicat al organizaţiei, protestul este organizat ca urmare a 'abuzurilor conducerii societăţii privind concedierea unui număr de peste 222 conducători de vehicule chiar în Săptămâna Patimilor', pe motiv că aceştia au solicitat public respectarea CCM STB SA, condiţii de muncă mai bune, bază materială care să asigure siguranţa şi confortul călătorilor.
De asemenea, sindicaliştii atrag atenţia asupra neimplicării conducerii societăţii şi autorităţilor locale în rezolvarea problemelor sesizate.
'Având în vedere 'genocidul social' generat de către conducerea societăţii chiar în Săptămâna Patimilor, din solidaritate cu membrii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) şi în sprijinul mişcării sindicale la nivel naţional, şi-au anunţat participarea sindicalişti din cele mai importante oraşe din România: Braşov, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Baia Mare. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB), speră caprin acest protest, decidenţii să înţeleagă că problemele sesizate la STB SA trebuie rezolvate urgent, abuzurile, ingerinţele în activitatea sindicală, lipsa dialogului social, sunt elemente care se răsfrâng asupra calităţii transportului public local, în defavoarea cetăţenilor', se mai spune în comunicat.
Peste două sute de angajați ai STB au primit deciziile de concediere prin poștă, asta după ce au participat la greva din luna ianuarie 2022. Între timp, STB a început deja să facă angajări, șoferi și vatmani.
În 20 ianuarie, mii de angajați ai STB au refuzat să iasă pe traseu, nemulțumiți de salariu și de condițiile proaste de muncă. Ei cereau demisia directorului și, drept răspuns, au ajuns să fie demiși. Cei mai mulți au lipsit în toate cele cinci zile de grevă. Sunt 222 de șoferi și vatmani care au aflat, în plic, că sunt dați afară chiar înainte de Paști, arată Observator.
Adrian Criț, directorul contestat al STB, spune că în spatele deciziilor ”în general a fost neprezentarea la locul de muncă, dar de asemenea a fost și neîndeplinirea atribuțiilor de lucru. Adică au fost șoferi care chiar dacă au fost prezenţi în punctul de lucru nu și-au îndeplinit sarcinile, nu au ieșit pe traseu.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu