Singapore va executa o femeie pentru prima dată după aproape 20 de ani

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Singapore urmează să execute o femeie, vineri, pentru prima dată în aproape 20 de ani.

 

Cetățeana singaporeză, Saridewi Djamani, a fost condamnată la pedeapsa cu moartea obligatorie în 2018, după ce a fost găsită vinovată de deţinerea a aproximativ 30 g de heroină în scopul traficului, potrivit Transformative Justice Collective (TJC), care urmăreşte cazurile condamnaților la moarte, scrie The Guardian.

Dacă va merge înainte, activiștii cred că ea ar fi prima femeie care va fi executată în Singapore din 2004, când Yen May Woen, o coafeză, în vârstă de 36 de ani, a fost spânzurată pentru trafic de droguri.

Și Mohd Aziz bin Hussain, un malaez din Singapore, în vârstă de 56 de ani, ar putea fi executat miercuri, potrivit TJC. El a fost condamnat la moarte în 2018, după ce a fost găsit vinovat de trafic de aproximativ 50 g de heroină, a transmis grupul.

Singapore are unele dintre cele mai dure legi împotriva drogurilor din lume și a atras critici internaționale în ultimii ani pentru execuțiile deținuților condamnați pentru infracțiuni legate de droguri.

Saridewi este una dintre cele două femei condamnate la moarte din Singapore, potrivit Kirsten Han, o jurnalistă și activistă care a petrecut un deceniu făcând campanie împotriva pedepsei cu moartea. „Odată ce și-a epuizat opțiunile de apel, era o chestiune de timp până să i se dea o notificare de execuție”, a spus Han.

„Autoritățile nu sunt mișcate de faptul că majoritatea condamnaților la moarte provin din grupuri marginalizate și vulnerabile. Oamenii condamnați la moarte sunt de fapt cei considerați dispensabili atât de patronii drogurilor, cât și de statul Singapore. Acesta nu este un lucru de care singaporezii ar trebui să fie mândri.”

Guvernul susține că pedeapsa cu moartea este un mijloc eficient de descurajare împotriva criminalității legate de droguri, că menține orașul în siguranță și este susținută pe scară largă de către public. De asemenea, susține că procesele sale judiciare sunt corecte.

Cercetările efectuate de Amnesty International au descoperit că Singapore a fost una dintre puținele țări care au executat oameni pentru infracțiuni legate de droguri anul trecut, alături de China, Arabia Saudită și Iran. Este, de asemenea, probabil ca Vietnam să fi făcut acest lucru, a transmis organizația, deși numărul de ucideri nu este cunoscut.

„Nu există nicio dovadă că pedeapsa cu moartea are un efect descurajator unic sau că are vreun impact asupra consumului și disponibilității drogurilor”, a declarat Chiara Sangiorgio, expert în efectele pedepsei cu moartea la Amnesty. „Pe măsură ce țările din întreaga lume elimină pedeapsa cu moartea și îmbrățișează reforma politicii în materie de droguri, autoritățile din Singapore nu fac niciun progres.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel