Siria şi-a închis graniţa cu Iordania

siria
siria

Siria şi-a închis graniţa cu Iordania, au indicat luni surse oficiale iordaniene, după desfăşurarea de tancuri ale armatei la Deraa (sud), nucleu al mişcării de protest siriene, informează Reuters.

Un diplomat de rang înalt în capitala haşemită a confirmat închiderea celor două puncte vamale siriene Deraa şi Nassib, situate la frontiera cu Iordania. Aceasta este cea mai importantă operaţiune de securitate de până acum, a estimat la rândul său un alt oficial iordanian.  Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite luni la Deraa, în sudul Siriei, unde au fost desfăşuraţi în jur de 3.000 de membri ai forţelor de securitate susţinuţi de blindate, în timp ce în diferite suburbii ale Damascului forţele de ordine au deschis focul rănind şi arestând un număr nedeterminat de persoane, indică cel mai recent bilanţ furnizat de militanţi pentru drepturile omului.

În contextul mişcărilor de protest declanşate în lumea arabă la începutul acestui an, Siria se confruntă de la 15 martie cu un val de manifestaţii fără precedent, începute la Deraa.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel