EXCLUSIV  Sistemul de învățământ îi determină pe români să plece în străinătate. Dragoș Alexandru: Nu se acordă o mare atenție persoanelor cu dizabilități / video

La emisiunea „Departe de România" de pe DC News și Știridiaspora, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, invitatul Dragoș Alexandru, un inginer electronist român mutat în Anglia în urmă cu cinci ani, a vorbit despre motivul care l-a determinat să părăsească România. 

 

 

Cum ai luat decizia de a te muta în Marea Britanie?

„Decizia a venit în urma unor întâmplări ce țin de natura sistemului educațional. Eu sunt tată al unui copil cu autism, iar motivul care m-a determinat să plec peste hotare a fost să acord mai multă atenție copilului meu. Din păcate, în România, în sistemul de învățământ nu se acordă o mare atenție către persoanele cu dizabilități.

În urma unor întâmplări în cadrul unei grădinițe la care se afla copilul meu, am decis să iau această hotărâre împreună cu soția, să plecăm peste hotare și să acordăm tot ce e necesar copilului nostru pentru că educația e cheia succesului. Noi ne ghidăm după acest motto. Din păcate rezultatele se și văd, în România sistemul de învățământ este ca acum 30 de ani.”, a spus Dragoș Alexandru. 

Decizia de a pleca nu a fost motivată în general de aspectul financiar, sau mai bine zis, nu doar de aspectul financiar, ci chiar de o situație mai specială în familie. Cum ai resimțit trecerea de la sistemul de învățământ românesc la cel britanic? Cum ați fost primiți?

„Spre surprinderea multora, englezii sunt foarte călduroși. Există mici  aspecte negative, sunt și cazuri de rasism, dar foarte izolate. Noi am fost primiți bine pentru că aici nu contează de unde vii, contează cine ești, cum te exprimi și dorința ta de a face parte din sistemul ăsta și de a te integra în sistemul britanic.”, a spus Dragoș Alexandru. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel