Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un site de educaţie financiară.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un site de educaţie financiară, edutime.ro, cu proiecte, programe şi informaţii pentru persoanele care vor să aibă cunoştinţe în domeniul financiar, potrivit Ziarului Financiar.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un site de educaţie financiară – www.edutime.ro – care s-a transformat dintr-un portal de prezentare a activităţii într-o resursă de proiecte, programe şi informaţii pentru persoanele care vor să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în domeniul financiar.
Programele şi cursurile sunt susţinute de lectorii ASF, fiind structurate pe categorii de cursanţi (elevi, studenţi, profesori etc.). Site-ul conţine şi o zonă dedicată copiilor, unde se regăsesc audiobook-uri, poveşti şi filme prin intermediul cărora cei mici pot dobândi cunoştinţe elementare în domeniul financiar.
Site-ul poate fi utilizat atât de pe desktop, cât şi de pe platformele mobile, scrie Mediafax.
Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment a City Insurance, compania de asigurări urmând să fie dizolvată. „Miercuri a fost o decizie a instanței prin care a statuat foarte clar faptul că Autoritatea a avut dreptate cu privire la decizia pe care a luat-o în legătură cu compania City, prin care s-a declarat falimentul. Am vrut să fac o paranteză, pentru a aprecia că ieșim din această zonă și dezbatem acum un subiect care este de actualitate, având în vedere că suntem de doi ani în pandemie și subiectul asigurărilor de sănătate private nu poate să fie decât binevenit”, a spus Nicu Marcu, joi, în cadrul confereinței „Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății, eveniment organizat de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.
„În comparație cu alte țări, România este într-un stadiu destul de incipient în ceea ce privește evoluția asigurărilor sociale de sănătate. (...) O să spuneți că s-au dublat. Da, dar ca și procent, din toate asigurările de sănătate, este unul mic. Procentul asigurărilor în general ca parte din PIB-ul României este un procent destul de mic. De ce lucrurile sunt la un nivel atât de redus? Eu cred că, din analizele și dezbaterile pe care le-am făcut, acest lucru este din cauza faptului că educația financiară e precară. Trebuie să facem mult mai multe lucruri, astfel încât să educăm oamenii, pentru a conștientiza că, la un moment dat, au nevoie de această asigurare de sănătate, nu doar ca o variantă la finanțarea sănătății în România, dar și ca un necesar al lor pentru a-și asigura un serviciu medical de calitate”, a subliniat Nicu Marcu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News