Situație putredă la Buzău. "Intenționez să formulez o plângere penală la DNA"

În urma articolului publicat de DC News privind apa potabilă de la robinetele buzoienilor, Lungu Dan, un cititor din Râmnicu Sărat, și-a arătat revolta.

Directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, câștigă nu mai puțin de 209.763 lei pe an, adică 17.480 lei pe lună. Ionel Tescaru încasează peste 2 miliarde lei vechi anual, adică aproape 175 milioane lei pe lună. Declarația de avere o găsiți aici. În acest context, DC News a trimis o solicitare pentru a întreba ce face directorul companiei pentru salariul primit. Răspunsul a fost următorul: "În ceea ce-l priveşte pe directorul Companiei de Apă Buzău, domnul Ionel Tescaru, veţi afla toate detaliile consultând fişa postului domniei sale, disponibilă pe website-ul Companiei, la linkul http://www.cabuzau.ro/!res/fls/rof-01.01.2016.pdf". 

Așadar, în urma celor spune mai sus, Lungu Dan, un buzoian din Râmnicu Sărat, deranjat fiind de situația legată de apa potabilă și de prețul acesteia, ne-a transmis un punct de vedere:

"Referitor la articolul publicat în legătură cu prețul pe care îl practică Compania de Apă Buzău în tot județul Buzău, supun atenției următoarele: în luna iulie 2015 Consiliul Local al municipiului Râmnicu Sărat a respins proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifelor la apa potabilă și cea de canalizarea prin Hotărârea nr.144/30.07.2015! Această societate comercială cu capital integral de stat și de interes local a ignorat hotărârea consiliului local majorând tarifele la apă potabilă și canalizare în mod ilegal! Fapta acestei societăți comerciale este de factură penală având în vedere că nu s-a justificat majorarea tarifelor, cum nu se justifică nici veniturile fabuloase pe care le încasează acest directoraș de societate comercială de interes local care răspunde la numele Tescaru Ion. Se poate observa că acesta realizează venituri anuale mai mari ca un ministru din guvernul României care are răspunderi mult mai mari!

Anul trecut au fost discuții despre ajustarea tarifelor la apă/canalizare și la Consiliul Județean Buzău, iar consilierii județeni în cea mai mare parte au considerat că sunt nejustificate cerințele acelei societăți comerciale de interes local apreciind totodată că în județul Buzău sunt cele mai mari prețuri la aceste utilități la nivelul țării! În susținerea acelei sesizări am trimis și Hotărârea nr. 144/30.07.2015 a Consiliului local Râmnicu Sărat!

Vă rog să postați și acea hotărâre de consiliu local cu toate documentele atașate pentru că nu mi se pare corect ca un directoraș de societate comercială de interes local să se poziționeze deasupra Constituției, a legilor și actelor normative emise de autoritățile publice locale! Intenționez să formulez o plângere penală împotriva numitului Tescaru Ion pe care o voi depune la DNA, Serviciul teritorial Ploiești!", a transmis Lungu Dan prin intermediul DC News.

Hotărâre consiliu local - document trimis de Lungu Dan către redacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel