Analistul politic Bogdan Chirieac a realizat o scurtă analiză privind situația României după alegerile din SUA, din perioade diferite, și a spus care ar putea fi varianta "câștigătoare" pentru țara noastră și de data aceasta.
"Nouă ne-a mers mai bine, în mod evident, cu republicanii. În 1997, la Madrid, după un efort extraordinar - era atunci preşedinte Emil Constantinescu - toţi liderii europeni au fost de acord să admită România în NATO. Din nefericire, Bill Clinton s-a opus fiindcă staff-ul său şi Departamentul de Stat de atunci au spus că România nu e pregătită. Oricum, am pierdut foarte mult. Dacă eram admişi în 1997, cred că şi pentru România lucrurile ar fi stat altfel. Am fost invitaţi în 2002, la Praga, şi, în 2004, la Washington, am fost admişi în NATO, în vremea republicanului George W. Bush.
Din punctul ăsta de vedere, eu cred că sunt de dorit republicanii pentru România şi nu democraţii. Apoi, l-aţi avut pe Barack Obama, din 2008 până în 2016, perioadă în care, în România, a avut loc războiul româno-român în care abuzurile şi poliţia politică au ţinut loc de luptă împotriva corupţiei. Atunci, oficialitățile americane au rămas surde la ceea ce se discuta în presa încă liberă, la vremea respectivă. Şi am mai avut un moment grav. În 2012, când 8,4 milioane de oameni (88,5%) au votat demiterea preşedintelui Traian Băsescu și a venit un emisar al doamnei Hillary Clinton şi domnul Băsescu a rămas la Cotroceni pentru încă doi ani", a explicat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.
"Eu sper că va câştiga Donald Trump. Mă îngrijorează cele 100 de milioane de voturi prin corespondenţă. O să spuneți: "Bine, mă, dar în America se fură? Păi, nu se fură, dar statul subteran l-a împiedicat pe Donald Trump să îşi ducă la bun sfârşit mandatul. Şi aveţi nenumărate exemple - de la generalul Michael Flynn, cu FBI, care a procedat exact ca domnul procuror Portocală, a falsificat probe. Fiind America, până la urmă, adevărul a ieşit la suprafaţă", a mai spus Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News