Situația urșilor ar putea fi dezbătută în Parlamentul European

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Autoritățile din județul Hargita susțin că Guvernul român nu are intenția de a rezolva problema urșilor, iar situația ar putea fi discutată în Parlamentul European. 

Din partea Guvernului român nu există nici o intenție pentru rezolvarea problemelor cauzate de urși, precizează autoritățile din Harghita. De aceea în cursul lunii noiembrie a anului trecut Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Péter Ferenc președintele Consiliului Județean Mureș, Tamás Sándor președintele Consiliului Județean Covasna, respectiv Gabor Alexandru-Adrian, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov au înaintat o petiție Parlamentului European în legătură cu creșterea numerică a exemplarelor din specia urs.

Vincze Loránt, parlamentar european a susținut inițiativa, aprobată de comisia pentru petiții de la Bruxelles. În urma întrevederii președinților consiliilor județene din regiunea Centru s-au alăturat petiției și reprezentanții județelor Alba și Sibiu.

„Această petiție a fost verificată timp de mai multe luni, iar secretariatul comisiei pentru petiții a catalogat-o ca fiind una structurată corespunzător din punct de vedere profesional și ca și conținut. Petiția a fost înregistrată și oricine dorește o poate semna petiția în mediul online - petiport.secure.europarl.europa.eu”, a evidențiat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Ce se dorește prin această petiție 

 

Petiția a fost înregistrată cu numărul 1188/ 2019 și face referire la gestionarea ursului brun în România, susținându-se că guvernul român nu protejează destul siguranța și proprietatea cetățenilor care trăiesc în habitatele respective.

„Ne dorim ca instituțiile de la Bruxelles să ceară socoteală ministerului mediului din România. Legea vânătorii a fost modificată degeaba, prevederile favorabile situației noastre nu au fost puse în aplicare deoarece Hotărârea de Guvern 57/2007 care reglementează punerea în aplicare a Directivei Habitate nu a fost modificată. Punerea în aplicare a Directivei Habitate reprezintă un nivel de legislație mai ridicat decât legea națională a vânătorii acesta este motivul pentru care facem apel la colaborarea instituțiilor de la Bruxelles”, a afirmat Borboly Csaba.

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș a evidențiat că este nevoie de găsirea unei soluții cât mai urgent. Președinții consiliilor județene îndeamnă locuitorii să se alăture petiției deoarece în acest mod aceasta va putea fi introdusă pe ordinea de zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel