Situație CIUDATĂ cu școlile. Ar fi fără precedent! Profesorii României, loviți cel mai puternic

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dat deja un ordin către inspectoratele școlare, potrivit căruia învățământul preuniversitar se va derula online imediat după alegeri.

Publicitate

Situația este cât se poate de ciudată, mai ales că Guvernul, care putea să introducă sistemul online încă din prima zi a anului școlar, a insistat ca elevii să meargă la clase. Pare că schimbarea are legătură directă cu creșterea numărului cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, inclusiv cu apariția noului coronavirus în școli. Clasele au fost, așadar, deschise pentru a se putea organiza alegerile locale, dar aceasta este doar o soluție temporară. Având în vedere situația din țară, ele trebuiau să fie, de fapt, lăsate închise de la început. 

În demersul actualei puteri, atrage atenția preferința sa pentru sistemul online, pe care încearcă să-l impună în dauna celui la clase. La începutul anului școlar, de pildă, mai multe școli din țară au fost trecute în scenariul roșu, deși nu exista nicio problemă legată de răspândirea Covid-19. Aceste școli au fost închise pur și simplu pentru că se aflau în reparații sau în proces de reabilitare sau modernizare.

De asemenea, în zilele dinaintea și de după alegerile locale, școlile în care vor exista cabine de votare vor fi închise, iar școala se va face online. Acesta este un alt caz în care trecerea la învățământul online nu are o legătură directă cu numărul de îmbolnăviri. Practic, deja școala online nu mai este văzută ca o alternativă de forță majoră, ci ca o soluție viabilă, la fel de viabilă ca învățământul la clase.

Premierul Ludovic Orban i-a somat pe profesori să învețe să predea online, adăugând că aceasta este, pentru ei, ”o obligație”. Afirmațiile lui Orban arată intenția actualei puteri de a extinde cât mai mult sistemul online. Astfel, soluția generată de pandemie va fi instituționalizată pentru totdeauna. Aceasta nu va însemna că, după eliminarea riscului de îmbolnăvire, învățământul va rămâne în continuare online, ci că el va fi în așa fel reconstruit, încât să aibă în centru educația online. Practic, Guvernul Orban se folosește de actuala pandemie pentru a realiza o reformă a învățământului fără precedent. Cu acest prilej, întregul sistem haretian de educație, care are în centru valorile naționale și cultura generală, va fi înlocuit cu sistemul de navigare globală, specific online-ului. În acest proces, profesorii vor fi loviți cel mai puternic, ei devenind intermediari tot mai inutili între elevi și Internet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel