Situație critică pentru Elena Udrea. Ce se întâmplă cu decizia privind condamnarea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol decizia magistraților privind revizuirea condamnării de 6 ani de închisoare primită de Elena Udrea!

Citește și - Elena Udrea: Lacrimile de suferință de până acum să se transforme în lacrimi de fericire pentru tot restul vieții

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat, marţi, pentru 12 noiembrie, pronunţarea unei decizii pe cererea depusă de Elena Udrea privind revizuirea condamnării de 6 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgşor din iunie 2022, după ce a fost extrădată din Bulgaria, unde fugise cu puţin timp înainte de condamnare. Din completul de judecată face parte şi Lia Savonea, magistratul care a anulat recent condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni şi care a restituit la Parchet 'Dosarul Revoluţiei' în care este inculpat Ion Iliescu. De asemenea, un alt judecător din complet este Mihail Udroiu, fost consilier al Alinei Bica la DIICOT. Elena Udrea şi Alina Bica au fugit în anul 2018 în Costa Rica pentru a scăpa de condamnări.

Acuzațiile aduse Elenei Udrea



În acest dosar, Elena Udrea este acuzată că a coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de Ministerul Turismului, pe care îl conducea. 

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul Organizaţiei Bucureşti a PDL şi fostului şef al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Udrea mai este acuzată că a determinat funcţionari din Ministerul Turismului să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la gala unde a boxat Lucian Bute. Prejudiciul imputat Elenei Udrea se ridică la 3 milioane euro, sumă care încă nu a fost recuperată de statul român, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel