Weber: ”Rule of law” devine o afacere electorală germană. Ce riscă România

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber a explicat ce joc se face, în aceste momente, la Bruxelles și care a fost realul motiv al declanșării unor mecanisme în privința României. 

Renate Weber a făcut afirmații grave cu privire la jocurile electorale care se fac acum în Parlamentul European. Europarlamentarul susține că în lupta pentru funcții nu mai contează nici măcar schimbarea bruscă a opiniilor candidaților.

"Rule of Law devine o afacere electorala germana?
In Parlamentul European, patru lideri ai unor grupuri politice importante sunt nemti: Manfred Weber la populari (PPE), Udo Bullman la socialisti (S&D), Ska Keller la Verzi, Gabi Zimmer la comunisti (GUE). Weber si Keller, ambitiosi si dispusi la aliante ad-hoc dintre cele mai ciudate, se afla de mult intr-o competitie. Jucaria preferata pe care si-o disputa acum este Rule of Law. Nici nu le mai pasa ca in disputa actuala contrazic ce au spus si pretins inainte", susține liderul ALDE.

Vor creacea uneo comisii Copenhaga


"Verzii din Germania au anuntat ca vor sa faca din Democratie si Stat de Drept, tema principala a campaniei lor electorale. Drept pentru care cer crearea unei Comisii Copenhaga (denumita asa dupa criteriile de la Copenhaga) care sa se uite la situatia din toate statele membre. Conform Politico.eu, Keller, foarte vocala in privinta Romaniei, zice "Vrem sa iesim din procedura politizata si sa avem o monitorizare constanta, astfel incat sa nu fie o surpriza daca cineva e monitorizat". Adica tot ce a fost pana acum a fost de fapt un joc politic? Pai asta spuneam si eu de multa vreme, ca niciunul dintre mecanismele propuse de Parlamentul European de cativa ani de zile nu a capatat consistenta si fiecare vot dat pe tema Statului de Drept a fost pur politic. Prevedem consecinte grave legate de statul de drept, de la blamuri publice la nedistribuirea de fonduri europene si discutii privind interzicerea dreptului de vot in Consiliu, dar nu exista nicio evaluare obiectiva!", consideră Rente Weber.

Citește și: Lucian Onea, acțiune în instanță. DNA și CSM, vizate

Ceartă pe furtul ideilor


"Acum Keller ii reproseaza lui Manfred Weber ca i-a furat ideile! Pentru ca si Manfred Weber a propus o procedura mai putin politizata. Desi pana acum parea sa se simta bine cu ideea de a folosi politic ce-i convenea si ce nu. De exemplu, ca sa abata atentia de la Ungaria, el a introdus Romania in dezbaterea din Parlament. Ca sa intelegem grozavia situatiei: Parlamentul European a votat declansarea procedurii privind aplicarea art. 7 referitor la Ungaria, dar PPE nu decide inca excluderea FIDESZ din grup, desi exact acest lucru presupune o abordare politica. Ultima actiune agresiva a lui Orban a fost atacarea lui Juncker. Dar M. Weber ii mai da o sansa: "sa opreasca aceasta campanie a posterelor" si sa-si ceara scuze familiei populare pentru "raul facut". Altfel, il vor exclude.


In concluzie: fara un mecanism obiectiv de evaluare, Ungaria (statul) se afla acum in procedura Art 7. Dar acolo unde abordarea poate fi pur politica, relatia FIDESZ-PPE, scuzele ajung. Mie mi se pare asta culmea ipocriziei", conchide europarlamentarul.

Citeșe și: Cioloș, într-o situație dificilă. "Forța motrice" a PLUS, declarații uluitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel