Situație ”mai mult decât catastrofală” în Gaza, după ce rațiile alimentare nu au mai putut fi distribuite. ONU: Facilitățile medicale, asediate de peste o săptămână

FOTO: Freepik @seventyfour
FOTO: Freepik @seventyfour

Peste un milion de oameni din Fâșia Gaza nu au mai primit rații alimentare prun mijloace umanitare, în luna august, iar situația este ”mai mult decât catastrofală”, susține ONU.

Situația umanitară în Fâșia Gaza este ”mai mult decât catastrofală”, după ce peste 1 milion de oameni nu au mai primit niciun fel de rații alimentare în august prin mijloace umanitare, a avertizat Organizația Națiunilor Unite, prin vocea purtătorului de cuvânt Stéphane Dujarric, transmite vineri dpa.

”În ciuda provocărilor cu care ne confruntăm, ONU și alte organizații umanitare continuă să facă tot posibilul pentru a le furniza palestinienilor un ajutor vital”, a spus el.

Între 19 august și sfârșitul lunii, 450.000 de mese gătite în 130 de bucătarii le-au fost oferite zilnic familiilor în toată Fâșia.

Citește și: PAM suspendă deplasările personalului în Gaza, după ce un vehicul ONU a fost lovit de tiruri israeliene

”Trebuie să repetăm că situația umanitară din Gaza rămâne mai mult decât catastrofală și tot nu avem toate condițiile necesare pentru a sprijini oamenii aproape de scara la care ei au nevoie de fapt”, a spus Dujarric.

Multiplele ordine de evacuare emise de forțele de securitate israeliene au forțat 70 de bucătării să își suspende serviciile sau să se mute. Pentru a doua lună consecutiv, proviziile nu vor fi suficiente pentru a satisface nevoile, ceea ce înseamnă că familiile din centrul și sudul enclavei vor primi un singur pachet de alimente.

Dujarric a subliniat că, după 11 luni de război, mass-media internaționale au în continuare interdicție de a intra în Gaza pentru a relata despre situația umanitară.

În Cisiordania, forțele israeliene continuă să ”utilizeze tactici letale de război”, a mai spus Dujarric, făcând trimitere la rapoarte ale Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

”Facilitățile medicale sunt practic asediate de peste o săptămână, cu restricții dure impuse asupra deplasării ambulanțelor și personalului medical. OCHA avertizează de asemenea că acest lucru adâncește nevoile umanitare ale populației și insecuritatea și provoacă îngrijorări cu privire la folosirea excesivă a forței”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel