Situație stranie în cazul îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli: 68% dintre infecții s-au produs la femei

e.coli
e.coli

În ultimii trei ani 8 tulpini de E.coli patogene au făcut probleme în întreaga lume, dar ultima este cea mai gravă. Dacă, de regulă, victimele infecțiilor erau copiii și bătrânii, de această dată cele mai multe cazuri sunt la tineri.

O altă ciudățenie este faptul că 68% din pacienți sunt femei. Bacteria se transmite prin alimente contaminate sau mâini murdare, deci proporțiile ar trebui să fie echilibrate.

Spre deosebire de toxiinfecțiile obișnuite, antibioterapia este interzisă în cazul infecțiilor cu E Coli intens patogene. Bacteria elimină o toxină în organism, care produce șoc și eventual deces, iar în momentul în care pacientul ia antibiotice cantitatea de toxină eliberată crește.  Până la găsirea unor răspunsuri, oficialii germani trebuie să caute sursa la ei în țară. Acolo sunt cele mai multe cazuri, străinii tot în Germania s-au infectat, iar ipoteza cu castraveții spanioli a fost doar o diversiune a media germane. Mulți medici vorbesc deja despre o epidemie ”teutonică”, sau o dizenterie germană, întrucât bacteria E.coli înalt patogenă produce scaune diareice cu sânge, la fel ca Shigella, germenul dizenteriei clasice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel