Skordalia este o rețetă grecească de piure pufos. Iată cum se prepară.
Ingrediente
800 g cartofi
6 caței de usturoi
6 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 linguri de oțet roșu
sare
piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Cartofii se curăță de coajă și se taie în cuburi. Cartofii se fierb în apă cu sare. Acest lucru poate dura între 20 și 30 de minute, în funcție de cartofi. Se scurg cartofii și se pun într-un bol potrivit retete.unica.ro. Apa în care au fiert cartofii se păstrează.
Cu ajutorul unui mojar sau a robotului de bucătărie se pisează usturoiul, uleiul de măsline și oțetul până obținem o pastă cremoasă. Cu ajutorul unui mixer se pasează cartofii. Se adaugă și pasta de usturoi. Treptat se adaugă apa de la fiert cartofii până ce skordalia devine cremoasă. Nu trebuie adăugată toata apa! Se condimentează cu sare și piper.
Vezi și: Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News