„De slăbit, tot cu ciorbă/supă merge cel mai bine”, transmite nutriționistul Mihaela Bilic.
„Nu pot să cred că au trecut aproape 2 luni și eu n-am postat nicio ciorbă/supă. Nu sunt doar o mare fană a ciorbelor, dar nu pierd niciun prilej să le laud, atunci când vine vorba de mâncare sănătoasă, echilibrată, sățioasă și dietetică.
Da, așa scrie în cărțile de nutriție, "de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai bun la capitolul alimentație". Supa/ ciorba stă de 2 ori mai mult timp în stomac (ține de foame) și are doar jumătate din numărul de calorii ale unui fel 2 (fel principal). În ciorbă nu poți ascunde grăsimea (se ridică la suprafață) și nici prea multe ingrediente nu poți să pui, că o transformi în tocăniță.
Așa că ciorba/supa rămâne un fel de mâncare cu multă apă în care există carne, făinoase și legume în proporție egală, însă minore cantitativ - substanța solidă dintr-o ciorbă intră într-un pumn.
Ultimul amănunt, dar nicidecum nesemnificativ, este că trebuie să aveți pe cineva priceput, care știe să facă ciorbe/supe gustoase...că nu e lucru simplu. Indiferent că o consumați la începutul unei mese (ca să umple stomacul măcar pe jumătate) sau ca fel unic la masa de seară (francezii numesc cina "souper"), ciorba/supa e mâncarea potrivită la orice oră, pentru orice vârstă și în orice combinație. Și de slăbit, tot cu ciorbă/supă merge cel mai bine”, a scris, marți, Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News