Slăbim mai repede cu băi de gheață și băuturi reci? Ce spun experții

foto: Freepik
foto: Freepik

Este adevărat că slăbim mai repede dacă intrăm în apă rece, fac dușuri reci sau ronțăim gheață?

Poate că le-ai încercat pe toate pentru a slăbi. Dar ce zici de o dietă cu... gheață? 

Dieta cu gheață este un regim alimentar hipocaloric ce presupune consumul alimentelor reci sau înghețate, inclusiv gheață, pentru a stimula pierderea în greutate. Așa cum sugerează numele, preparatele calde și cele la temperatura camerei sunt excluse din acest regim.

Beți apă rece și mâncați înghețată!

Ideea principală a acestei diete este că organismul consumă energie pentru a topi gheața și a o încălzi, ceea ce contribuie la arderea unor calorii suplimentare. Lena Bakovic, nutriționist la „Top Nutrition Coaching”, explică: „Baia rece reduce temperatura corpului din exterior, iar dieta cu gheață scade temperatura din interior.” De asemenea, consumul de gheață te ajută să fii mereu hidratat, ceea ce poate susține controlul apetitului.

Studiile științifice confirmă că expunerea corpului la frig poate aduce beneficii pentru sănătate, contribuind la reducerea stresului și la prevenirea bolilor legate de îmbătrânire, potrivit Healthline.

@shredrecovery 5 benefits of ice baths! Did you know these? #coldwatertherapy #coldplunge #icebath #dailyicebath #icebathing❄️ #fyp #benefitsoficebath ♬ original sound - SR Recovery

Cu toate acestea, nutriționistul Lena Bakovic atenționează că nu există dovezi care să susțină întrutotul ideea că răcirea corpului din interior poate accelera metabolismul. Conform „Medical News Today”, eficiența acestui plan alimentar (combinat cu băile reci) poate depinde de mai mulți factori, inclusiv istoricul medical, moștenire genetică, aportul zilnic de calorii, calitatea somnului de peste noapte, nivelul de activitate fizică și intensitatea și durata expunerii la frig.

„Dieta cu gheață poate fi promițătoare, dar nu este bine ca o persoană să se bazeze exclusiv pe acest plan alimentar pentru o pierdere sănătoasă în greutate‟, notează publicația. În fine, specialiștii în nutriție încurajează alte metode pentru pierderea în greutate, cum ar fi alimentația echilibrată, diversificată, bogată în nutrienți și totodată hipocalorică, precum și exercițiile fizice regulate, mișcarea în aer liber, înotul și băile de soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel