În 2015, dietele nu sunt destinate numai pierderii kilogramelor în plus, ci au la bază abordarea unei alimentații sănătoase.
Publicitate
Un stil de viață benefic însoțit de un regim alimentar care să corespundă nevoilor fiecărei persoane reprezintă cele mai bune alegeri pe care le-am cuprins în topul dietelor care vor fi la modă anul acesta.
1. Dieta DASH este de mult timp în topul celor mai bune diete, iar în 2015 se va menține printre cele mai apreciate regimuri alimentare. Ajută la prevenirea hipertensiunii prin consumul mare de fructe, legume, cereale integrale, lactate slabe în grăsimi, carne de pasăre, peste și nuci. Se interzic: carnea roșie, sarea, dulciurile și alcoolul.
2. Dieta Mediteraneană combină diferite grupe de alimente bogate în vitamine, nutrienți și antioxidanți. Se bazează pe consumul de legume, fructe, ulei de măsline, pește, puțină carne roșie și alte specialități provenite de pe coasta Mării Mediterane. Ajută procesul de slăbire și reduce riscul bolilor de inimă, al diabetului și previne hipertensiunea arterială.
3. Detoxifierea de zahăr se urmează 3 zile și sunt interzise toate băuturile și alimentele ce conțin zahăr. După aceea, se continuă 4 săptămâni în care se consumă alimente cu indice scăzut de zahăr.
4. Dieta TLC sprijină sănătatea cardiovasculară. Se reduc drastic grăsimile saturate și alimentele bogate în colesterol. Este foarte bună pentru sănătatea inimii și nu este greu de urmat. Se mizează pe consumul de cereale, pește, produse lactate cu nivel scăzut de grăsimi și carne slabă.
5. Nouă dietă nordică se bazează pe consumul variat de cereale integrale, fructe de mare, nuci, semințe și mici porții de carne provenită de la animale sălbatice.
6. Regimul cu alimente neprocesate abordează o alimentație cât se poate de sănătoasă. Se evită sarea, zahărul și elementele chimice, deoarece afectează organismul. Se consumă alimente cât mai proaspete și naturale, în general fructe și legume, cereale integrale nerafinate și carnea neprocesata.
7. Dieta vegetariană este foarte indicată pentru sănătatea inimii, în prevenția și tratamentul contra diabetului, deoarece nu se consumă carne.
8. Dieta flexitariană este bogată în nutrienți ce sunt benefici organismului în general, iar pe termen lung este ușor de urmat. Este un tip de regim bogat în vitamine și poate fi recomandat întregii familii, întrucât este asemănător cu o dietă vegetariană, cu diferența că se mănâncă și carne ocazional.
9. Dieta HMR se bazează pe înlocuirea mâncărurilor care îngrașă, încurajând consumul de fructe și legume, dar și activitatea fizică.
10. Dieta Ornish mizează pe consumul mare de alimentele bogate în fibre și pe cele cu un conținut redus de grăsimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News