Slovacia nu știe ce să facă cu 160.000 de doze de vaccin Sputnik

Slovacia nu știe ce să facă cu 160.000 de doze de vaccin Sputnik / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Slovacia nu știe ce să facă cu 160.000 de doze de vaccin Sputnik / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Slovacia a rămas cu un surplus de 160.000 de doze de vaccin Sputnik, iar acesta se apropie de perioada de expirare.

Alegeri prezidentiale 2024

În urna cererii reduse din partea populației, autoritățile slovace intenționează să vândă sau să doneze 160.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului.

Vaccinul expiră în vară și este planificat să fie furnizat în țările  balcanice. Aceasta este la dispoziția guvernului.

Se va reaminti că fostul prim-ministru al Slovaciei, Igor Matovych, a cumpărat 200.000 de doze de vaccin, în ciuda faptului că medicamentul nu a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Însuși Matovich nu s-a vaccinat cu acest vaccin. Ulterior și-a pierdut poziția din cauza achiziționării Sputnik V fără acordul partenerilor de coaliție. Până în prezent, doar 14.214 slovaci s-au înscris pentru vaccinarea Sputnik V.

În Slovacia, cu o populație de aproximativ 5,5 milioane de oameni, aproximativ 2 milioane de persoane au primit cel puțin o vaccinare de la COVID-19. Aproximativ 25% din populație este complet vaccinată.

Ungaria, care a achiziționat și Sputnik, oferă rezidenților din regiunile de frontieră din țările vecine, inclusiv transcarpatienilor vaccinarea gratuită fără dreptul de a alege vaccinul, potrivit Bucpress.

OMS, Covid-19: Omenirea va trebui să înveţe să coexiste cu acest virus

Eradicarea globală a noului coronavirus nu este o ţintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment, a declarat duminică David Nabarro, trimis special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru combaterea pandemiei de COVID-19, informează DPA, scrie Agerpres. 

"Omenirea va trebui să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească şi să determine, apoi, apariţia unor focare ale bolii", a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Eradicarea sa nu este în prezent o ţintă rezonabilă pentru omenire", a mai spus acelaşi oficial OMS, adăugând că oamenii trebuie să facă în aşa fel încât să poată să trăiască alături de acest virus în perioada imediat următoare (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Vladimir Putin invită străinii să se vaccineze CONTRA COST cu serurile rusești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel