Slovacia - Ucraina (1-2) / Răsturnare de scor la Düsseldorf. Tricolorii, obligați să câștige cu Belgia

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf s-a disputat unul dintre cele mai așteptate meciuri din grupa României la EURO 2024.

Actualizare:

min. 80 Roman Yaremchuk (Ucraina) a finalizat cu un şut distrugător în mijlocul porţii.

min. 54 - Gol Mykola Shaparenko (Ucraina)!

min. 17 - Ivan Schranz (Slovacia) înscrie primul gol al partidei. Execuție cu capul, după o centrare perfectă, trimisă de Lukas Haraslin.

Știrea inițială

Partida este crucială pentru ambele echipe, care luptă pentru calificarea în fazele superioare ale competiției.

Înaintea acestui duel, cele două formații veneau cu moraluri diferite. Slovacia a reușit să surprindă, învingând favorita grupei, Belgia, cu 1-0, în timp ce Ucraina a suferit o înfrângere dureroasă în fața României, scor 0-3. Echipa lui Serghei Rebrov era considerată mai puternică pe hârtie, însă realitatea din teren a fost cu totul alta.

În acest moment, meciul Slovacia - Ucraina este decisiv pentru configurația finală a grupei. Slovacia poate să-și asigure calificarea în optimile EURO 2024 dacă obține cele trei puncte. De cealaltă parte, Ucraina este obligată să câștige pentru a-și păstra șansele de a avansa în competiție.

Pentru România, cel mai bun scenariu ar fi un rezultat de egalitate între Slovacia și Ucraina. O remiză ar încurca ambele echipe și ar facilita drumul trupei pregătite de Edi Iordănescu către optimi.

Echipele

Slovacia: Duvravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin Rezerve: Benes, Bero, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Strelec, Suslov, Tupta

Antrenor: Francesco Calzona

Ucraina: Trubin - Tymchyk, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko - Shaparenko, Brazhko - Yarmolenko, Sudakov, Mudryk - Dovbyk Rezerve: Bondar, Bushchan, Konoplya, Lunin, Malinovsky, Mykhaylichenko, Mykolenko, Stepanenko, Svatok, Sydorchuk, Talovierov, Tsygankov, Vanat, Yaremchuk, Zubkov

Antrenor: Serghei Rebrov

Istoricul întâlnirilor

Până acum, Slovacia și Ucraina s-au întâlnit de opt ori, cu un bilanț relativ echilibrat: Ucraina a obținut trei victorii, Slovacia două, iar trei meciuri s-au încheiat la egalitate. Ultima confruntare directă, disputată în Liga Națiunilor, a fost câștigată categoric de Slovacia cu 4-1.

Slovacia, aflată pe locul 48 în clasamentul FIFA, sub conducerea lui Francesco Calzona, a pierdut doar patru din ultimele 19 meciuri și a ajuns la turneu după doar două înfrângeri în calificări, ambele în fața Portugaliei. Echipa se bazează pe o apărare solidă și a înregistrat trei meciuri consecutive fără gol primit.

Ucraina, sfertfinalistă la ultimul EURO din 2020/2021, nu a mai pierdut două meciuri consecutive din noiembrie 2020. Echipa lui Serghei Rebrov are un record bun, cu doar șase înfrângeri în 30 de meciuri de atunci. Este crucial pentru ucraineni să marcheze primii, deoarece în patru dintre cele șase înfrângeri recente, echipa a fost învinsă "la zero".

În cele patru meciuri directe dintre Slovacia și Ucraina de când Slovacia a devenit țară independentă, doar o singură dată ambele echipe au reușit să marcheze. În contextul acestui duel decisiv, fiecare greșeală și fiecare oportunitate vor conta enorm în determinarea rezultatului final.

Rămâne de văzut cum se va încheia această confruntare și ce implicații va avea pentru configurația finală a grupei și pentru șansele României de a avansa în optimile de finală ale EURO 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel