Așa cum a devenit deja o tradiție la Târgoviște, slujba a doua a Învierii, adică Vecernia din ziua de Paști, care are în centrul ei citirea Sfintei Evanghelii în mai multe limbi, a fost săvârșită, în prezența multor credincioși, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, duminică, 16 aprilie 2023, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, părinții protopopi precum şi preoţi din întreaga Eparhie.
Clericii prezenți, alături de stareții și starețele de la mânăstirile din județul Dâmbovița au luat parte, în încheierea evenimentului, la tradiționala recepție pascală oferită de Înaltpreasfinția Sa, prilej cu care Corala Catedralei Mitropolitane a oferit, ca dar muzical, un frumos concert dedicat Învierii Domnului, iar, apoi, Pc. Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, de la Parohia Șuța Seacă, a rostit cuvântul festiv.
Înaltpreasfinția Sa a evocat, atât în cuvântul de la Catedrală, cât și în cadrul celui de la recepția din Reședința mitropolitană, profundele reverberații teologice, spirituale și culturale ale Învierii Domnului - ”fundamentul credinței, al vieții și al civilizației noastre creștine, dar și magnifică celebrare a vieții, care dă sens istoriei și existenței noastre”. Mitropolitul Nifon a arătat că ”citirea Evangheliei în mai multe limbi, la slujba a doua a Învierii, reprezintă simbolul universalității Bisericii, ce ne aduce parfumul misionar al tradiției apostolice și ne îndeamnă să fim mărturisitori entuziaști ai principiilor de viață creștine în lumea și în viața noastră”.
Referindu-se la Sf. Ap. Toma, Chiriarhul nostru a subliniat importanța îndoielii lui mărturisitoare ”care aduce certitudinea credinței și se constituie, peste milenii, într-un argument ce risipește iluziile semănate de cei ce, prin intermediul ideologiilor sau ideilor filozofice, înșală speranțele semenilor noștri. Niciodată credința nu este contra rațiunii, iar îndoiala curată, ca expresie a sincerei căutări sufletești, se constituie în premisă pentru certitudini spirituale”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News