Fie că o consumi pe sărmăluţe sau amestecată cu mămăliguţă, smântâna este delicioasă. Dar cum te poți bucura de ea şi în post, fără să calci strâmb? Smântâna de post este răspunsul. Nu-ţi vine să crezi? Ei bine, este un preparat delicios, rapid şi sănătos. Iată cum se face.
100 ml lapte de soia
170 ml ulei de floarea soarelui/arahide
3-4 picături zeamă de lămâie
sare
Se pune, într-un borcan înalt, laptele la temperatura camerei, uleiul, câţiva stropi de zeamă de lămâie şi sarea. Se mixează, la viteză maximă, pentru 2-3 minute. Smântâna vegetală capăta treptat o textură cremoasa, perfectă pentru preparatele de post, vegetariene sau vegane. Se poate folosi imediat sau se poate conserva în frigider, într-un vas închis ermetic, pentru maxim 1 săptămâna, scrie lauraadamache.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu