Știai că poți face tort la tigaie? Se prepară cel mai ușor. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente pentru aluat
– 3 pahare de făină (380 g)
– 200 g de smântână de 20 %
– 200 g de zahăr
– 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru cremă
– 600 g de smântână
– 180 g de zahăr
– biscuiți sfărâmicioși (pentru decor)
Cum se prepară
Blatul
Combinați smântâna cu zahăr și amestecați. Adăugați praful de copt în făină și puneți amestecul în masa de smântână. Frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm, scrie bucatarul.eu. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac sau farfurii. Veți obține încă 2 blaturi din resturi, în total veți obține 10 blaturi. Coaceți blaturile într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Crema
Bateți smântâna cu zahăr. Ungeți blaturile cu crema obținută. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți. Lăsați tortul peste noapte.
Vezi și: Tort crocant fără coacere. Ai nevoie doar de 5 ingrediente
Tort de casă "3 pahare". Rețeta ușoară, dar fabuloasă
Ingrediente pentru aluat
– 5 ouă
– 180 g de unt
– 1 pahar de zahăr
– 160 g de făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 2 linguri de cacao
– 150 g de nuci
– 5 linguri de smântână
– 1/2 linguriță de suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă
– 480 ml de frișcă de 30 %
– 170 ml de lapte condensat
– 10 g de întăritor de frișcă
– biscuiți (pentru presărare)
Ingrediente pentru glazură
– 180 ml de frișcă
– 2 ciocolate negre
– 12 g de gelatină
Cum se prepară tortul "Veverița"
Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți untul cu mixerul, turnați încet gălbenușurile, adăugați smântâna, nucile mărunțite, praful de copt și făina cu cacao, scrie bucatarul.eu. Amestecați bine toate ingredientele. Bateți cu mixerul albușurile, zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute în aluat și amestecați.
Puneți aluatul într-o formă de copt și coaceți blatul la 190 de grade timp de 40 de minute. Tăiați blatul obținut în 3 părți și apoi pregătiți crema. Bateți frișca cu mixerul, turnați laptele condensat și adăugați întăritorul. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți-l deasupra și părțile laterale.
Pregătiți glazura pentru tort. Înmuiați gelatina în apă. Încălziți frișca și dizolvați în ea gelatina umflată. Adăugați ciocolata și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați glazura să se răcească și apoi turnați-o deasupra tortului de la mijloc spre margini. Mărunțiți biscuiții și presărați atent părțile laterale ale tortului. Îl puteți decora în funcție de preferințe.
Vezi și: Prăjitura "Weekend". Este gata în 15 minute: Rețeta fără coacere
Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu