Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat rețeta „Șnițel cu surprize”.
1 kg mușchi file de porc
sare
piper
4 ouă
făină
pesmet
semințe de anason
semințe de coriandru
susan alb și negru
semințe de chimen
ulei pentru prăjit
Pentru sos
2 vinete
2-3 linguri iaurt grecesc
2-3 linguri cremă de smântână
1 linguriță tahini
1 castravete proaspăt
Pentru garnitură
1 kg cartofi
sare
5-6 căței de usturoi
rozmarin
ardei iuți
ulei de măsline
Mușchiulețul de porc se curăță, se feliază, iar feliile se aplatizează ușor cu palma și se presară cu sare și piper. Ouăle se amestecă cu puțină sare, iar pesmetul se amestecă cu toate semințele enumerate la ingrediente. Feliile din mușchiuleț de porc se trec prin făină, apoi prin ouă și prin amestecul de pesmet cu semințe. Se rumenesc pe ambele părți în ulei încins.
Pentru sos, vinetele se coc, se curăță și se scurg, apoi se toacă și se amestecă cu puțin ulei de măsline, iaurt, cremă de smântână și tahini. Pentru un plus de prospeține, se adaugă cubulețe mici de castravete proaspăt, notează a1.ro.
Pentru garnitură, cartofii se feliază și se pun la cuptor stropiți cu ulei de măsline și presărați cu sare și rozmarin. Printre feliile de cartofi se presară și usturoi. Se lasă cartofii la cuptor până sunt bine rumeniți. Și ardeii iuți se rumenesc ușor la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu