Ai gustat vreodată un șnițel vienez la "mama lui acasă"? Nici nu e nevoie să te deplasezi până în Viena. Vine Viena la tine, prin această rețetă delicioasă. Iată cum se prepară...
Ingrediente
4 cotlete de viţel (sub 100 gr fiecare felie)
2 ouă
1 lingură lapte
4 linguri unt
făină
pesmet
sare
ulei
Cum se prepară
Se ia fiecare cotlet, se acoperă cu o folie de plastic şi se bate cu ciocanul de şniţele până devine foarte subţire, de doar câţiva milimetri. Când bateţi carnea, începeţi întotdeauna dinspre centru şi continuaţi spre margini. Întoarceţi carnea când pe o parte când pe alta şi repetaţi mişcarea centru-margini până devine subţire, scrie e-retete.ro. Săraţi cotletele pe ambele părţi (dacă doriţi puteţi presăra şi puţin piper).
Într-o farfurie bateţi ouăle cu laptele şi puţină sare. În altă farfurie largă puneţi faina din belşug. În a treia farfurie largă puneţi pesmet din belşug. Într-o tigaie puneţi ulei doar cât să acopere fundul. Încingeţi bine uleiul. Focul va fi la mediu spre maxim tot timpul cât prăjiţi şniţelele. Veţi prăji doar câte un şniţel o dată
Când uleiul e încins treceţi un cotlet prin făină şi scuturaţi excesul. Treceţi apoi cotletul prin ou şi ridicaţi-l să se scurgă excesul. La final, treceţi cotletul prin pesmet şi scuturaţi excesul. Nu apăsaţi cotletul în pesmet (!), treceţi-l cu o mişcare uşoară că să obţineţi doar un strat fin de pesmet (ca să nu iasă crusta foarte groasă şi să eclipseze gustul cărnii de viţel).
Puneţi cotletul în uleiul încins. Cât timp se prăjeşte, mişcaţi non-stop tigaia pe foc cu mişcări circulare. Cotletul trebuie să se mişte tot timpul în tigaie şi uleiul de asemenea. Prin această mişcare, uleiul va veni constant deasupra cotletului, prăjindu-l şi deasupra.
Cam după 2 minute (verificaţi să fie rumen frumos dedesubt), puneţi 1 lingură de unt într-o parte a tigaii. Continuaţi să prăjiţi, rotind non-stop tigaia (astfel untul se topeşte şi se amestecă cu uleiul) încă 30 secunde. Întoarceţi cotletul şi prăjiţi şi pe a doua parte încă 30 secunde. Scoateţi şniţelul pe șervețele absorbante. Scurgeţi uleiul din tigaie şi pentru următorul porniţi cu ulei proaspăt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu