Pentru anul universitar 2020-2021, SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face ca SNSPA să fie prima universitate din România în ceea ce privește valoarea investițiilor în internaționalizare, raportate la numărul de cadre didactice și studenți.
Sumele sunt alocate, cu precădere, din fonduri europene, prin programul Erasmus, Inițiativa Universităților Europene – CIVICA sau alte granturi alocate direct de la Comisia Europeană.
„Încă de la înfiinţare, ca școală de guvernare cu vocație europeană, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a fost activă în plan internațional, iar procesul de internaționalizare a SNSPA este unul dintre obiectivele strategice ale universității. Prezenţa SNSPA în dialogul european şi internaţional al învăţământului superior şi al cercetării, în domeniile de studii asociate guvernării, s-a consolidat prin crearea și dezvoltarea consorțiului universitar CIVICA, alături de alte șapte universități europene de prestigiu, specializate în științele sociale.
Fondurile vor fi folosite pentru creșterea gradului de mobilitate internațională a studenților, profesorilor și personalului administrativ și, de asemenea, pentru a atinge obiectivul asumat alături de partenerii din consorțiul universitar european CIVICA, de a crește numărul de mobilități între universitățile membre, respectiv între consorțiu și universități din Europa și din lume, precum și de a atrage, în România, un număr cât mai mare de studenți internaționali.
În prezent, SNSPA are peste 100 de acorduri cu universități din 20 de țări din Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și peste 52 de acorduri cu state de pe cinci continente” anunță instituția într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu