Soția lui Cioloș: De ce să donăm pentru 'Cuminţenia Pământului'? Nu am dat

Valerie Cioloş-Villemin a susţinut joi, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, un concert de muzică sacră în sprijinul campaniei naţionale de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii 'Cuminţenia Pământului'.

'Vă daţi seama că dacă fiecare am da un euro... Suntem 22 de milioane aici. Hai să spunem, că sunt copiii, dar măcar salariaţii (să dea - n.r.) câte un euro. Din 20 de milioane, nu ştiu, 10 milioane. Am avea şi mai mult (de suma necesară pentru opera lui Brâncuşi - n.r.), şi pentru altceva poate', a afirmat Valerie Cioloş-Villemin.

Soţia premierului a spus că nu a donat, dar că va face acest lucru în perioada următoare.

'Urmează să donez. Eu fac contabilitatea acasă şi am plecat de două săptămâni şi nu am dat, dar acum o să dau. De ce să dăm? Pentru mine, este vorba de un simbol, este Brâncuşi, care este român, este un om care mereu a căutat esenţa lucrurilor şi este o persoană extraordinară. Această statuie aparţine, de fapt, poporului român. De fapt, pentru mine e vorba de un simbol, un arhetip, la care toată lumea poate contribui cum poate. Aţi văzut, eu am făcut ce am putut aici. Nu sunt profesionistă, aţi văzut că am mai şi greşit, dar am făcut ce am putut, ce-mi place mie', a declarat Valerie Cioloş-Villemin.

Alături de soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc, la pian, şi corul de copii dirijat de Boris Rancov, Valerie Cioloş-Villemin a susţinut, la Catedrala Romano-Catolică, un concert de muzică sacră, organizat de Centrul de Resurse - Academia Doamnelor, prin campania 'Produs din suflet pentru comunitate'. Scopul concertului a fost implicarea comunităţii locale în susţinerea achiziţionării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuşi, 'Cuminţenia Pământului'.

'Mă simt mereu aici foarte frumos, că sunteţi oameni cu mult bun simţ şi mă simt foarte bine, aici, în Alba Iulia. Mulţumesc şi că sunteţi foarte implicaţi. Sunteţi o comunitate aici activă şi vă doresc să mergeţi înainte', a spus Valerie Cioloş-Villemin. Aceasta a mai menţionat că va petrece Paştele în Ardeal, alături de familia sa.

'Mă pregătesc să mă bucur cu ei şi să mănânc ouă roşii, cozonac. (...). O să-mi ajut mama soacră, dacă nu deja a terminat, să facă cozonac', a afirmat soţia premierului, care a mărturisit că mâncarea sa preferată de Paşte este cozonacul. Valerie Cioloş-Villemin a mai fost prezentă în ultimele luni şi la alte evenimente organizate de Centrul de Resurse - Academia Doamnelor, un proiect implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel