Șoc în Coreea de Nord. 0,13% din alegători au votat împotriva candidaților sprijiniți de Kim Jong-un

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a făcut marți o mențiune rară privitoare la voturile disidente în alegerile locale din țară, deși analiștii au respins acest lucru, considerându-l o încercare de a prezenta o imagine a unei societăți normale.

Coreea de Nord are una dintre cele mai controlate societăți din lume, liderul Kim Jong Un fiind acuzat că folosește un sistem de represiune pentru a-și păstra puterea absolută, scrie Reuters.

Raportând rezultatele scrutinului de duminică pentru alegerea deputaților în adunările populare regionale, mass-media de stat din Coreea de Nord a declarat că 0,09%, respectiv 0,13% au votat împotriva candidaților selectați pentru consiliile provinciale și orășenești.

„Dintre alegătorii care au luat parte la vot, 99,91% au votat pentru deputați la adunările populare provinciale... și 99,87% au votat pentru deputați la adunările populare orășenești și județene”, a spus KCNA, agenția de presă de stat. 

Parlamentul și consiliile regionale din Nord sunt dominate de Partidul Muncitorilor de guvernământ, alegerile lor înregistrând de obicei peste 99% prezență la vot.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord face referire la voturi disidente în alegerile locale din anii 1960 încoace, a declarat un oficial al ministerului de unificare al Coreei de Sud, care se ocupă de relațiile cu Nordul.

„Reprezentarea unei societăți mai democratice, în special în comparație cu Coreea de Sud și SUA, are ca scop consolidarea legitimității și autenticității regimului pe scena mondială”, a spus Fundația Asia Pacific din Canada într-un raport.

Prezența la vot a scăzut ușor la 99,63% de la 99,98% în urmă cu patru ani, semnal care ar putea indica o slăbire minoră a controlului de stat într-o țară în care votul este considerat obligatoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel