EXCLUSIV  Social-democrații vor reindustrializarea Europei. Roxana Mînzatu (PSD): Sunt importante standardele de mediu

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Roxana Mînzatu, candidată PSD la Parlamentul European, a declarat în cadrul emisiunii „DC Votez” că Bruxelles-ul ar trebui să adopte o nouă strategie de industrializare, ținând cont de obiectivele climatice asumate deja.

„La Bruxelles, grupul S&D, din care face parte și PSD, va susține o nouă strategie de industrializare a Europei. Este clar că trebuie să ne regrupăm forțele, iar Europa este într-o competiție globală, până la urmă, cu China, cu India, chiar și cu SUA, pe anumite ramuri de activitate. Sunt importante standardele de mediu, este importantă inițiativa noastră de a atinge obiectivele de climă, dar nu în detrimentul competitivității noastre economice, pentru că, până la urmă, Europa și așa se confruntă cu o îmbătrânire demografică care va crea mari probleme pentru viitorul și sustenabilitatea ei ca forță economică.

Dar cu atât mai greu o să fie dacă nu reușim să fim mai agili în sprijinirea producției proprii în interiorul Uniunii Europene. Așa încât va trebui să găsim o cale de a calibra, de a promova investiții nepoluante, sustenabile, dar care să fie și competitive atât tehnic, cât și ca preț cu ceea ce practică competitorii. Sigur că acolo avem și practici neloiale, din perspectiva acordării de ajutoare de stat. Nu au aceleași reglementări pe care le are Uniunea Europeană”, a declarat Roxana Mînzatu, candidată PSD la europarlamentare.

Europa adoptă măsuri decisive pentru un viitor sustenabil în industrie. Regulamentul îndeplinirii obiectivului zero emisii, aprobat

Consiliul European a dat undă verde adoptării finale a unui regulament crucial pentru combaterea schimbărilor climatice în sectorul industrial. Potrivit unui comunicat recent emis de instituție, Regulamentul privind îndeplinirea obiectivului zero emisii nete în industrie (NZIA) a primit aprobarea finală.

Acest regulament marchează un pas decisiv pentru Uniunea Europeană în drumul său către conducerea în domeniul tehnologiilor curate. NZIA stabileşte criterii specifice pentru sectoarele strategice ale industriei, urmărind reducerea nivelului de CO2 în Europa cu 40% până în 2030. Această reducere va fi realizată prin implementarea surselor de energie regenerabilă și prin limitarea importurilor de combustibili fosili.

Jo Brouns, ministrul Flandrei pentru Economie, Inovare, Muncă, Economie Socială și Agricultură, a subliniat importanța acestui regulament, numindu-l una dintre pietrele de temelie ale unei noi politici industriale. "Acest act juridic va ajuta Europa să conducă cursa globală pentru tehnologii verzi și să ne asigurăm contribuția în lupta contra schimbărilor climatice", a declarat ministrul.

Noul regulament îmbunătăţeşte condiţiile pentru investiţiile în tehnologii sustenabile prin simplificarea şi accelerarea procedurilor de autorizare, reducerea sarcinii administrative şi facilitarea accesului la pieţe. Mai mult decât atât, autorităţile publice vor trebui să ia în considerare durabilitatea, rezilienţa, securitatea cibernetică şi alte criterii calitative în procedurile de achiziţii pentru tehnologii curate și în licitaţiile pentru implementarea energiei din surse regenerabile.

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel