Socialista Anne Hidalgo, primarul Parisului, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din Franţa

Foto: Facebook Anne Hidalgo
Foto: Facebook Anne Hidalgo

Franţa: Socialista Anne Hidalgo, primarul Parisului, și-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale.

Socialista Anne Hidalgo, primarul Parisului, şi-a anunţat duminică oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2022, adăugându-se astfel listei de aspiranţi ai unei stângi divizate, relatează AFP şi Reuters.

'Cunoscând gravitatea vremurilor noastre şi pentru a da o speranţă vieţilor noastre, am decis să candidez la preşedinţia Franţei', a declarat ea în faţa susţinătorilor la Rouen, oraş din Normandia.

În vârstă de 62 de ani, Anne Hidalgo este creditată în sondajele de opinie actuale cu un procent cuprins între 7% şi 9% din intenţiile de vot la primul tur de scrutin, insuficient pentru a se califica în al doilea tur de scrutin.

Anne Hidalgo, care în 2014 a devenit prima femeie primar al Parisului, se numără printre puţinii politicieni de stânga de vârf rămaşi relativ neafectaţi după reconfigurarea peisajului politic prin victoria la preşedinţie a lui Emmanuel Macron în 2017, transmite Agerpres.

În martie 2021, Hidalgo spunea că Le Pen are șanse să câștige alegerile din Franţa

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a avertizat în martie 2021 în legătură cu victoria populistei de dreapta Marine Le Pen, preşedinta partidului Adunarea Naţională (RN), la alegerile prezidenţiale din Franţa, relata DPA. 

Există o 'probabilitate foarte mare' ca un candidat al partidului de extremă dreapta, cunoscut anterior ca Frontul Naţional, să fie ales, declara primarul de stânga pentru ziarul regional Le Parisien, citat de Agerpres.

'Nu vreau extrema dreaptă pentru ţara noastră', a spus Hidalgo, adăugând că aceasta ar conduce la haos şi violenţă. Politiciana în vârstă de 61 de ani, realeasă anul trecut primar al Parisului, este încă de atunci considerată un potenţial candidat de stânga în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în Franţa. 

VEZI ȘI: Marine Le Pen se retrage de la conducerea partidului său. Se pregătește pentru marele duel cu Macron

Marine Le Pen se va retrage temporar, duminică, din funcţia de preşedinte al partidului francez de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN), pentru a avea mai mult timp pentru campania sa electorală, informează DPA.

Principalul său contracandidat va fi actualul preşedinte francez Emmanuel Macron. Marine Le Pen a pierdut o dată alegerile prezidenţiale în faţa lui Macron, în 2017. Pentru a-şi dedica mai mult timp pregătirii campaniei electorale, este de aşteptat ca Le Pen să predea temporar conducerea partidului RN vicepreşedintelui său Jordan Bardella, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel