Socialiştii europeni, deranjaţi de cazul Severin. Hannes Swoboda: Orice caz de coruptie este inacceptabil

hannes swoboda
hannes swoboda

Socialiştii europeni sunt deranjaţi de scandalul de corupţie în care este implicat şi românul Adrian Severin. „Orice caz de corupţie sau semi-corupţie este total inacceptabil“, spune la RFI vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda. El dă de înţeles că Severin ar trebui să-şi dea demisia.

Scandalul privind presupusa mită destinată euro-deputatului PSD, Adrian Severin a dat naştere unei crize „foarte severe de imagine pentru Parlamentul European“, declară Swoboda.

„Cred că orice caz de corupţie sau semi-corupţie este total inacceptabil. Suntem bine plătiţi pentru munca noastră şi cineva nu ar trebui să fie plătit pentru un lucru pentru care e deja plătit în Parlamentul European“, explică vice-preşedintele grupului socialist.

El sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze, aşa cum a făcut-o unul din cei trei euro-deputaţi vizaţi de dezvăluirile din cotidianul britanic Sunday Times. "Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: euro-parlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci vă daţi seama care sunt aşteptările. Ţine de domnul Severin să ia o decizie clară!", afirmă oficialul european.

Hannes Swoboda declară că înregistrarea video este grăitoare: "Am văzut înregistrarea video, care vorbeşte de la sine. În al doilea rând, este o criză foarte severă de imagine pentru Parlamentul European şi trebuie să facem tot ce putem pentru a corecta această imagine".

Citeşte mai departe pe RFI.ro

Citeşte şi:

Severin spune că nu va demisiona din Parlamentul European

Adrian Severin s-a autosuspendat din BPN al PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel