Sute de propuneri de cercetare privind limitarea extinderii și combaterea pandemiei de SARS COV2 au trecut prin mâinile ministerelor de resort, însă deocamdată nu se întrevede soluția salvatoare.
Sau cel puțin, până acum, statul nu a fost prea transparent în ceea ce privește proiectele care au primit finanțare. De aceea, societatea civilă cere o mai bună transparență în ceea ce privește intervențiile eficiente în limitarea răspândirii pandemiei COVID-19 pe teritoriul României.
În cadrul unei videoconferințe organizate zilele trecute de trustul de presă Bursa, s-a pus în discuție rolul societății civile în efortul de consolidare a solidarității în lupta cu noul coronavirus și modul în care România a gestionat această criză. Vocea societății civile s-a făcut auzită prin intervenția reprezentantului Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu, partener educațional al acestui eveniment.
"În calitate de exponenţi ai societăţii civile, am solicitat instituţiilor statului, implicate, de asemenea, în criza Covid, o cooperare transparentă deoarece şi la nivelul instituţiilor de stat s-au dezvoltat nişte proiecte tot pentru cunoaşterea noului virus. Noi am adus în atenţie ceea ce am identificat ca fiind propuneri de impact şi am cerut, în acelaşi timp, să primim aceleaşi informaţii şi să vedem care este stadiul proiectelor selectate de instituţiile de stat, în speţă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru că ei au avut un astfel de proiect, cu 2 apeluri, ambele deschise în luna aprilie”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News