Alfred Bulai, sociolog, spune că nu mai vrea să vadă niciun film de Crăciun şi că i se pare incredibil cât de multe există.
"Când aud de filme de Crăciun, schimb postul. E un post de televiziune care doar asta dă, 20 pe zi. Te gândeşti câte filme s-au făcut de Crăciun. Nu ştiu de altceva. Ţi se apleacă, dă-l încolo de Crăciun. Sunt multe. Toate sunt cu Crăciun, nici nu îi duce mintea. Mă uit la titluri!
Ar trebui să fie o chestie frumoasă, dar e ca şi cum îţi dă cineva caviar de trei ori pe zi, în fiecare zi. Crede-mă, la un moment dat te duci la spital, chiar dacă e caviar. Ideea de sărbătoare înseamnă tocmai să serbezi, să fie în afara normalităţii!", a declarat sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură.
”Singur Acasă” (Home Alone, 1990): Regizat de Chris Columbus, acest film spune povestea lui Kevin McCallister (interpretat de Macaulay Culkin), un băiat care este uitat acasă în timpul sărbătorilor de Crăciun și își folosește ingeniozitatea pentru a se apăra împotriva hoților. Este o comedie amuzantă și plină de aventură.
”Elf” (2003): Regizat de Jon Favreau, "Elf" este o comedie în care Buddy (Will Ferrell), un om crescut ca elf la Polul Nord, se întoarce în lumea oamenilor pentru a-și găsi familia biologică. Filmul aduce un umor specific lui Will Ferrell și transmite un mesaj călduros despre spiritul Crăciunului.
”Polar Express” (2004): Bazat pe cartea lui Chris Van Allsburg, filmul este regizat de Robert Zemeckis și urmărește povestea unui băiat care se îmbarcă într-un tren magic către Polul Nord în noaptea de Crăciun. Tehnologia de animație captivantă face ca acest film să fie o experiență vizuală impresionantă.
”Cum a furat Grinch Crăciunul” (How the Grinch Stole Christmas, 2000): Regizat de Ron Howard, filmul îl are în rolul principal pe Jim Carrey în rolul lui Grinch, un personaj nemulțumit care încearcă să fure Crăciunul locuitorilor din Whoville. Este o adaptare plină de culoare și umor a poveștii clasice a lui Dr. Seuss.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu