Sociologul Vladi Pripp a spus cum poate fi îmbunătățită reprezentarea politică a diasporei în Parlament.
Sociologul Vladi Pripp a subliniat importanța implicării cetățenilor pentru îmbunătățirea reprezentării politice a diasporei în Parlament, evidențiind, în același timp, atitudinea generală a populației față de această instituție.
Potrivit lui Pripp, deși oamenii nu sunt în mod special nemulțumiți de activitatea Parlamentului, nivelul de încredere rămâne scăzut. „Persoanele vârstnice, cei din mediul rural și femeile tind să aibă mai multă încredere în Parlament și, în același timp, sunt mulțumite de activitatea acestei instituții”, a declarat sociologul.
Detalii despre cercetarea la care se referă sociologul găsiți aici: https://www.dcnews.ro/de-ce-romanii-plecati-in-diaspora-nu-mai-vor-sa-se-implice-in-romania-hideg-sociolog-ne-au-spus-o-raspicat-cu-subiect-si-predicat_969917.html
„În primul rând, trebuie să începem prin a observa atitudinea generală a populației față de Parlament. În general, oamenii nu sunt nemulțumiți de activitatea Parlamentului, cu toate că nivelurile de încredere nu sunt cele mai ridicate. Persoanele vârstnice, cei din mediul rural și femeile tind să aibă mai multă încredere în Parlament și, în același timp, sunt mulțumite de activitatea acestei instituții.
Respondenții sunt interesați de alegerile parlamentare, marea majoritate spunând că vor participa. În general, respondenții nu cred că numărul de parlamentari din diaspora trebuie să crească.
De asemenea, respondenții consideră că este nevoie de o mai mare implicare a cetățenilor în cadrul comunității. În primul rând, pentru a se putea implica activ, oamenii trebuie să fie informați, considerând că trebuie să se organizeze întâlniri regulate cu cetățenii, dezbateri publice pentru problemele din comunitate. De asemenea, tinerii consideră că trebuie să se înființeze un departament pentru consultare și dialog cu cetățenii”, a zis sociologul Vladi Pripp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News