Sodoma, oraşul depravării din Vechiul Testament a fost descoperit-VIDEO

O echipă de arheologi spun că au descoperit, după decenii de săpături,   ruinele oraşului biblic Sodoma. 

Experţii investighează situl de la Tall el-Hamaam, în Iordania, despre care spun că sunt ruinele unui "monstruos" oraş din epoca bronzului, iar datele se potrivesc cu descrierea biblică a oraşului distrus de Dumnezeu, transmite Daily Mail.

Locul numai că a fost cel mai mare oraş din regiune, aşa cum de altfel este descris în Biblie, dar este situat şi la est de râul Iordan, datând din perioada 3.500 şi 1540 î.Hr. Cercetătorii cred că oraşul a fost abandonat dintr-o dată.

[citeste si]

Majoritatea referinţelor făcute cu privire Sodoma şi Gomora apar în Cartea Genezei.Cele două au fost situate pe câmpiile râului Iordan, la nord de Marea Moartă. Oraşele sunt descrise în Biblie ca fiind prospere, dar depravate.

În special, Sodoma este unul dintre cele mai des menţionate orașe în Cartea Genezei şi Noul Testament. Acesta este descris ca fiind situat pe o rută comercială şi având în vedere dimensiunea sa, se spunea că este puternic fortificat, cu turnuri și ziduri înalte.

Cum au fost distruse  Sodoma şi Gomora

Sodoma a fost distrusă de Dumnezeu, după ce îngerii nu au reușit să găsească oameni neprihăniți în cetate. Distrugerea Sodomei şi Gomorei este menţionată de mai multe ori în Biblie, dar este consemnată şi de Coran. În vechiul Testament se spune că Dumnezeu a distrus "păcătoşii" din Sodoma cu foc şi pucioasă, dar i-a permis lui Lot să fugă împreună cu familia sa. 

Îngerii i-au luat pe Lot și pe soția sa și cele două fiice ale sale și au plecat din Sodoma, care începuse a fi acoperită de o ploaie de pucioasă și foc din cer. Femeia lui Lot, care a privit în urmă împotriva sfatului îngerilor, a fost prefăcută într-un stâlp de sare (Facerea 19:1-26).

După ce au trecut prin Țoar, Lot și fetele lui s-au adăpostit într-o peșteră. Fetele sale, neavând parte de bărbat, l-au îmbătat pe tatăl lor și s-au culcat cu el. Din fiica cea mare s-a născut Moab, tatăl moabiților, iar cea mică a născut pe Ben-Ammi, tatăl ammoniților (Facerea 19:31-38).

Ambele oraşe sunt folosite drept metafore pentru viciu şi homosexualitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel