Şofer din Sălaj, prins cu 211 km/h pe autostradă

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Abia s-a deschis noul tronson de autostradă dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, că s-a şi stabilit un prim record de viteză. 

Poliţiştii din Sălaj au înregistrat, vineri, o maşină care circula cu 211 kilometri la oră pe noul tronson de autostradă Nuşfalău - Suplacu de Barcău, deschis circulaţiei cu doar o zi înainte, şoferului maşinii fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru patru luni.

"Vineri, 22 septembrie, la ora 10.35, pe Autostrada A 3 Nuşfalău - Suplacu de Barcău, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Badon, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 211 km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 130 de km/h", se arată, vineri, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Conducătorul autoturismului, care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h, a fost sancţionat contravenţional cu 20 de puncte amendă, în valoare de 2.900 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile, scrie Agerpres. 

Peste 600 de permise, reţinute în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetăţenilor, au fost constatate peste 8.700 de fapte contravenţionale şi 623 de permise de conducere au fost reţinute.

La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 427 de acţiuni şi au intervenit la 2.674 de evenimente, dintre care 2.235 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 91 de măsuri preventive.

Totodată, au fost semnalate 907 posibile infracţiuni.

Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 8.736 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.057.350 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 133 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 623 de permise de conducere, dintre care 138 pentru viteză, 45 pentru alcool şi 12 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 403 certificate de înmatriculare.

Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel