Un șofer drogat a accidentat un pieton băut, care traversa neregulamentar

FOTO: Freepik@shyachlo
FOTO: Freepik@shyachlo

Un șofer drogat a lovit un pieton aflat în stare de ebrietate. Acesta trecea neregulamentar un bulevard din Slatina.

Un bărbat de 35 de ani a accidentat un pieton pe un bulevard din municipiul Slatina. Șoferul a fost testat pozitiv cu aparatul drugtest, ce a indicat prezenţa a două substanţe psihoactive, în timp ce pietonul se afla în stare de ebrietate, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, accidentul a avut loc luni după amiaza, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, iar pietonul, aflat sub influenţa alcoolului, ar fi fost lovit în timp ce traversa strada prin loc nepermis.

”Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroşat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeaşi localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii", a precizat sursa citată.

În urma accidentului, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Testarea cu etilotest a arătat că şoferul autoturismului nu consumase alcool, însă pietonul avea o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul autoturismului a fost testat şi cu aparatul drugtest, ce a indicat prezenţa a două substanţe psihoactive, T1B THC şi T1C MDMA.

Mașina confiscată în cazul șoferilor prinși băuți și drogați

În contextul unui număr în creștere a accidentelor provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului și a substanțelor ilegale, în perioada imediat următoare se vor lua măsuri pentru oprirea acestui fenomen, iar una dintre acestea este aceea de confiscare a mașinii.

”Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor, măsuri drastice şi propuneri venite şi de la colegi - ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai aibă dreptul să deţină un permis de conducere când vor fi depistaţi de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a precizat  Marcel Ciolacu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, scrie Agerpres.

Citește și: Şoferul beat şi drogat, care a ucis-o pe femeia din Popești Leordeni de ziua ei, este fost şef al BCCO Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel