Șofer pe Uber/Bolt: Acesta ar trebui să fie salariul pentru a trăi decent în București / video

Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Un influencer a întrebat un șofer care ar fi salariul minim pentru o singură persoană, în București, pentru a o duce bine. 

Tot mai multe persoane se întreabă care ar fi parametrii unui salariu „decent” pentru a trăi în Capitală, dar și în România. Dacă unii spun că 3.000 de lei este un salariu minim decent, șoferul din videoclipul de azi transmite că 6.000 de lei este suma cu care o persoană singură poate trăi decent în București.

„Ca șofer de Uber/Bolt, cel mai bun salariu e undeva la 6.000 de lei, salariu curat, după toate costurile mașinii, combustibilului și după cei 25% pe care îi oprește aplicația. Cu suma asta poți duce un trai decent în București, pentru o persoană.”, a spus șoferul. 

Întrebat pe ce merg banii, șoferul a  spus că mașina este principala consumatoare cu toate reviziile, reparațiile și întreținerile sale, dar și din cauza prețului carburantului. Mai mult, acesta este căsătorit și este tată.

„Pe ce merg banii?”, a fost întrebat conducătorul auto.

„În mare parte pe mașină, consumă cel mai mult: mentenanță, mecanica ei. Dar, pe parte personală... ca noi toți: rate, cumpărături.”

După mai multe momente, se află despre șofer că a studiat IT la o facultate din Danemarca, dar, din cauza unui anunț devastator, viața a avut să i se  schimbe într-un mod nebănuit, astfel că momentul critic i-a dictat următorii aproape 20 de ani.

„Profesia m-a ales pe mine mai mult. A fost o chestie foarte ciudată. Eram în facultate în Danemarca, studiam IT. Am primit un telefon din România de la bunicul meu care mi-a spus să vin acasă că moare în 30 de zile. Fix asta a spus. Am venit acasă și într-adevăr, în 32 de zile s-a dus. Nu-mi pot explica nici azi cum a știut că se ducea într-o lună. Am luat-o cumva, la sfaturile părinților mei, să mai fac o categorie auto (am stat atunci 6 luni în România). După ce a fost totul gata, am ales categoria de permis D, la întâmplare. M-am întors în Danemarca și acolo mi-a zis soția că mi-a găsit de muncă pe autocar. Asta mi-a fost meseria o bună parte din timp - aproape 20 de ani.”, a mai spus șoferul.

@chgadventures Ce salariu lunar ar trebui să ai să te descurci în București? Cu ce te ocupi? #job #bucuresti #romania #salariu #foryou #fy ♬ original sound - chgadventures

Ce ai face dacă ai câștiga 100.000 de euro?

Întrebat ce ar face cu o sumă atât de mare, spre uimirea multora, șoferul ar alege să îi investească, oferind și o veritabilă lecție de educație financiară în același timp.

„E o alegere între S&P 500 sau dividende. I-aș investi. Nu m-aș duce în vacanță de ei. N-aș cumpăra nimic din ce m-ar costa mai mult de 10% din venitul meu anual, că n-are sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel