Șofer român de TIR condamnat la 14 luni de închisoare, în Belgia. A furat 900 de litri de motorină

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un șofer de camion din România a fost condamnat la 14 luni de închisoare în Belgia pentru că a furat în total 900 de litri de motorină din rezervoarele de combustibil a trei camioane parcate într-o zonă industrială din Riemst. Pasagerul din dreapta a primit și el aceeași pedeapsă.

Șoferul, în vârstă de 56 de ani, împreună cu însoțitorul său, de 35 de ani, au călătorit regulat din România în Olanda în timp ce lucrau pentru o companie de transport olandeză. Bărbații au ajuns și în Belgia, unde au comis trei furturi de combustibil în 18 ianuarie și 3 februarie 2022.

Bărbații și-au condus camionul, un Mercedes roșu către o parcare din zona industrială din Riemst și au forțat rezervoarele de combustibil de la camioanele parcare, apoi, cu un furtun flexibil au transferat motorina de la camioane în propriul vehicul. În total, au furat 900 de litri de motorină.

Camionul românilor a fost recunoscut pe imaginile camerelor de supraveghere ale companiilor din jur. Aceștia au fost interceptați în cele din urmă pe Maastrichtersteenweg din Tongeren pe 3 martie 2022. În portbagajul camionului, autoritățile au găsit trei furtunuri cu urme de combustibil, o râșniță, un burghiu, o rangă cu o substanță uleioasă și un capac de combustibil, informează nieuwsblad.be.

Informațiile de la poliția olandeză au arătat că bărbații erau deja cunoscuți pentru alte trei furturi de combustibil în 2021. Bărbații au recunoscut faptele, dar au spus că au fost nevoiți să fure pentru că nu aveau suficienți bani pentru a alimenta.

Instanța din Tongeren i-a condamnat pe amândoi la paisprezece luni de închisoare și amenzi de 1.600 de euro. Potrivit judecătorului, cei doi români au fost achitați. Una din firmele păgubite a intentat un proces civil și a primit despăgubiri de 2.086 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel