EXCLUSIV  Șoferii cu permis categoria B nu pot conduce motociclete, deocamdată. Titi Aur: Iohannis s-a uitat la emisiunea noastră sau consilierii i-au transmis

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Titi Aur a vorbit despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a retrimite la examinare, în Senat, legea privind conducerea motocicletelor de până la 125 de cm cubi de către şoferii care deţin permis categoria B. 

Preşedintele spune, în această solicitare, că este neclar cum se obţine acea hârtie care atestă faptul că şoferul a făcut cele 10 ore de conducere de motocicletă şi ce faci cu acea hârtie, când te opreşte poliţistul efectiv.

"Nu cred că acesta este motivul - pe care îl voi spune - dar aş spune, aşa glumind sau nu, că ori s-a uitat la emisiunea noastră, ori consilierii dumnealui i-au transmis că am discutat povestea asta, că va fi greu de demonstrat, neclar de demonstrat, când te oprește poliţistul, că, pe lângă permisul care e legal, mai am o hârtie despre hârtia care nu ştiu de pe unde e, de la ce fel de şcoală... Dacă acolo se clarifică, legea, în esenţă, poate să funcţioneze.

"Există riscul să îţi iei o hârtie din aia de la cineva şi tu să nu ştii să mergi pe bicicletă"

Dar asta înseamnă că ar trebui ca cel care acceptă legea, în cazul de față preşedintele, să creadă, să înţeleagă faptul că cei care beneficiază de această derogare chiar au făcut cele 10 ore, chiar ştiu să meargă pe două roţi, pentru că există riscul să îţi iei o hârtie din aia de la cineva şi tu să nu ştii să mergi pe bicicletă - să fii şofer bun, să conduci, să ai B-ul de 5, 10, 30 de ani, nu contează, dar nu ştii să mergi pe bicicletă. Și, când te urci pe orice fel de scuter, motocicletă, prima condiţie este să ştii să îţi ţii echilibrul şi apoi să ştii să îl manevrezi, să mergi în siguranţă. Dacă tu nu ai nici acest simţ - echilibrul pur şi simplu - şi ajungi să mergi pe motocicletă doar prin faptul că îţi iei o hârtie...

Este o decizie corectă, pentru că trebuie clarificată şi ar trebui standardizată, să poată să fie verificată hârtia aceea, într-un fel sau altul sau în cazuri speciale. Acum este neclar", a spus Titi Aur, în emisiune DC Conducem, de la DCNews TV.

În luna iunie, un proiect de lege depus la Parlament ar fi urmat să permită şoferilor care au permis de conducere categoria B să conducă şi anumite motociclete, după îndeplinirea unor condiţii. Vineri, Klaus Iohannis a retrimis-o la examinare în Senat.

Vezi și:  Klaus Iohannis nu este de acord cu Legea pentru completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. A trimis-o Senatului pentru reexaminare 

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel