Șoferii ucraineni protestează pentru că sunt blocați de români. Bogdan Chirieac: ”Ordonanța ticăloșiei” are consecințe. Un moment greu pentru România

Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3

Șoferii ucraineni de camioane protestează în fața Primăriei Siret, nemulțumiți că nu se pot întoarce în țara lor, fiind blocați de protestatarii români.

"Este un moment greu, să ştiţi, nu doar pentru şoferii ucraineni sau pentru fermierii români, ci lucrul acesta este destul de greu şi pentru România. Până acum, ţara noastră era lăudată de toate cancelariile occidentale că permite tranzitul cerealelor ucrainene fără probleme. Lucru care s-a întâmplat până acum o săptămână, asta în timp ce toate celelalte state din flancul estic, tocmai pentru că se întâmplă ce s-a întâmplat şi la noi - grâul ucrainean rămânea pe acolo, de multe ori, la preţuri de dumping -, au ridicat mari probleme. Polonia a ridicat multe semne de întrebare la Bruxelles, Ungaria nu permite. Lucrul ăsta nu ne ajută în plan internaţional", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Aici, lucrul acesta se întâmpla din cauza disprețului suveran al statului român față de cetăţenii săi. Toate aceste ordonanţe de urgenţă, "ordonanţa ticăloşiei" dintre Crăciun şi Anul Nou, creşterea taxelor şi impozitelor, anularea de facilități şi alte lucruri, pentru că nu erau destui bani pentru pensiile speciale, au consecinţe", a mai punctat Bogdan Chirieac.

"Să nu ne minţim!"

Ministrul de Finanțe spune în şedinţe că nu sunt bani pentru a fi onorate cerinţele fermierilor, potrivit Antena 3.

"Domnul Boloș a reuşit să pună lumea în capul actualei coaliţii. Actuala coaliţie s-a bucurat şi de sufragiul românilor, care e şi din vot până la urmă, dar şi de sprijin internaţional. A reuşit domnul Boloș să pună românii în capul coaliţiei cu tot cu guvernul actual şi cu prim-ministrul actual fără ca nimeni să ia o măsura. Nu vezi că ce ai scris pe hârtie nu poate fi validat de realitate? Este o diferenţă uriaşă față de oricine altcineva... Oamenii ăştia muncesc din greu 365 de zile pe an  şi nu vor decât să fie lăsaţi să muncească mai departe cinstit, fără să fie jecmăniţi, fără să fie jefuiţi de domnul Boloș şi compania", a spus analistul politic.

"Sunt nişte inechităţi flagrante în societatea românească şi au fost comise de-a lungul timpului. Subiectul pensiilor speciale va fi în prim-plan în campania electorală. Să nu ne minţim!", a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel