Șoferița din Iași care a fost salvată de un polițist, după ce s-a aruncat cu mașina în lac, a fost reținută pentru 24 de ore.
Femeia care a fost salvată în cursul zilei de sâmbătă, după ce s-a scufundat cu maşina în lacul Ciric, a fost reţinută pentru 24 de ore, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, transmite Agerpres.
"În baza probatoriului administrat în cauză, astăzi (duminică - n.r), tânăra de 27 de ani cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul IPJ Iaşi. Mâine aceasta va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi", a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.
Femeia în vârstă de 27 de ani, aflată în stare de ebrietate, a fost salvată de la înec de un poliţist local, după ce aceasta a plonjat cu maşina în care se afla în lacul de agrement Ciric. Ea a fost adusă la mal de poliţistul local şi un cetăţean care se afla întâmplător prin zonă şi a sărit la rândul său în apă atunci când a văzut incidentul.
Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, femeia se afla în stare de ebrietate. Rezultatul testului alcoolscopic a arătat că ea avea 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale. Ea a spus salvatorilor săi că a vrut să se sinucidă deoarece este depresivă după divorţ.
Tudor Ciuhodaru a declarat ieri că numărul cazurilor de suicid este în creștere, mai ales în județul Iași.
"Din păcate, mă uitam în ultima perioadă, numărul cazurilor de suicid este în continuă creștere, mai ales în Iași, iar morțile acestea violente, prin aruncare de la înălțime, sunt printre cele mai utilizate în ultima perioadă. Asta arată un mare semnal de alarmă pentru că să știți, un astfel de pacient are niște semne de avertizare.
Deci 4 din 5 astfel de cazuri ar putea să fie prevenite dacă am avea la nivel național un program de prevenție a suicidului, o evaluare psihologică periodică, iar dacă acei care sunt apropiați ar ști să observe primele semne de înstrăinare, de modificări comportamentale care pot constitui un semnal de alarmă. De multe ori astfel de situații, conflictul este doar factorul declanșator al unui gest suicidar. În România, din păcate, se face mult prea puțin pentru a preveni astfel de situații.", a declarat Tudor Ciuhodaru la România Tv, despre cazul avocatei din Iași care s-ar fi sinucis aruncându-se de la etajul 6.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu