Șoferul băut care a omorât două tinere în Constanța, arestat. Avea 2,51 g/l alcool pur în sânge și alte dosare pe rol

foto: Freepik
foto: Freepik

Bărbatul aflat băut la volan care în noaptea de marţi spre miercuri a produs un accident rutier pe DN 38, între Techirghiol şi Agigea, în care au murit două tinere aflate într-un alt autoturism, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat joi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive, informează Agerpres.

"La data de 16.10.2024, ora 00:22, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul R.C. a condus un autoturism pe DN 38, dinspre oraşul Techirghiol către localitatea Agigea, iar când a ajuns la km 1 + 200 metri, din cauza neatenţiei în conducere şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a acroşat cu partea frontală a autovehiculului partea din spate a unui alt autoturism condus pe acelaşi sens de mers de către victima M.M., ce redusese viteza de deplasare, întrucât din sens opus se deplasa un autovehicul ce efectua un transport agabaritic. În urma coliziunii, autoturismul condus de inculpat a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a sensului deplasării, iar cel condus de către victima M.M. s-a răsucit pe carosabil şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a fost acroşat de partea frontală a capului tractor ce efectua transportul agabaritic", se arată într-un comunicat transmis de procurori.

În urma impactului, automobilul condus de bărbat a părăsit drumul, iar cel condus de femeie s-a răsturnat, intrând pe contrasens, unde a fost lovit de capul tractor care transporta o încărcătură agabaritică. Accidentul rutier s-a soldat cu decesul șoferiței și al unei pasagere din același vehicul.

Alcoolemie de speriat!

După producerea evenimentului, inculpatul R.C. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior inculpatului i-au fost prelevate două probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, la orele 1,55 şi 2,55, rezultatele fiind de 2,51 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,19 g/l alcool pur în sânge.

"S-a reţinut că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, întrucât prin rechizitoriul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa din data de 16.10.2024 s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârşirea la datele de 30.07.2024 şi 01.08.2024 a infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu", se mai spune în comunicat.

Cercetările sunt efectuate în continuare de poliţişti judiciarişti din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Constanţa - Serviciul Siguranţă Rutieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel