Şoferul care a intrat cu maşina în gardul Casei Albe a spus că voia să îl ucidă pe Joe Biden

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tânărul în vârstă de 19 ani care s-a izbit de mai multe ori în gardul Casei Albe cu o maşină închiriată a declarat poliţiei că îi admiră pe nazişti şi că vrea să "preia puterea şi să îl ucidă pe preşedintele Joe Biden". 

Sai Varshith Kandula, din Chesterfield, Missouri, a închiriat o camionetă luni noaptea, conform Serviciilor Secrete, şi a izbit-o de o barieră din gardul Casei Albe, în partea de nord a acesteia, scrie NBC News.

Când agenţii Serviciului Secret care l-au reţinut l-au întrebat de ce are un steag cu o svastică în rucsac, acesta a spus că l-a cumpărat online, pentru că naziştii au "o istorie bogată". În plus, acesta ar fi spus că admiră natura autoritară a naziştilor şi că este fanul unei ordini mondiale, în timp ce despre Adolf Hitler a spus că a fost "un lider puternic". 

Acesta a afirmat că "scopul său era să intre în Casa Albă, să preia puterea şi să fie pus la conducerea naţiunii. Când agenţii l-au întrebat cum avea de gând să facă asta, a declarat că urma să îl ucidă pe preşedinte şi să rănească pe oricine i-ar fi stat în cale". 

Preşedintele democrat Joe Biden "este bucuros că nimeni nu a fost rănit şi este recunoscător agenţilor care au intervenit rapid", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un briefing de presă.

Tânărul face obiectul urmării penale pentru "agresiune", "conducere periculoasă", "ameninţări cu uciderea/răpirea sau rănirea preşedintelui, vicepreşedintei sau a unui membru al familiei lor", "distrugerea şi încălcarea proprietăţii federale", scrie Agerpres.

O pagină a reţelei de socializare Linkedin pe numele său este dedicată găsirii unui loc de muncă în domeniul analizei datelor. Autorul acesteia precizează că nu are experienţă profesională.

Potrivit unor surse anonime citate de jurnalul Washington Post, la bordul camionului nu au fost găsite arme de foc sau explozivi.

Accidentul a avut loc pe partea de nord a Lafayette Square, la aproximativ 100 de metri de Casa Albă şi în apropierea mai multor hoteluri de lux.

Potrivit unei filiale locale a canalului Fox TV, clienţi ai acestor hoteluri au declarat că au primit ordin să evacueze după incident. Un videoclip postat pe internet de un jurnalist al acestui canal arată un robot care caută în remorca autovehiculului..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel