Șoferul care a provocat accidentul de la Constanța, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fugit de la locul accidentului, fiind sub influența drogurilor

FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos

Șoferul care a provocat carambolul dintr-o intersecție din Constanța a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta, cu permisul suspendat pentru conducere sub influența alcoolului, s-a predat la 12 ore de la producerea accidentului.

Șoferul care a provocat accidentul rutier din Constanța, soldat cu șapte răniți, între care și un bebeluș,  a fost propus pentru arestare preventivă, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, scrie Agerpres.

”La data de 13.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpatului R.A.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- vătămare corpororală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C. Pen. (în dauna persoanelor vătămate H. M. şi L. P.A.),

- vătămare corpororală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 din C.Pen. (în dauna persoanei vătămate S. M.L.),

- părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 din C.Pen. şi

- conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C. Pen., toate cu aplic art. 38 alin. 1 din C.pen. şi art. 41 alin. 1 din C.Pen”, se arată în comunicatul menționat.

Totodată. procurorii au precizat că marți, în jurul orei 06:44, bărbatul se afla la volanul unui autoturism Audi A6 pe bulevardul I. C. Brătianu din municipiul Constanţa, pe banda nr. 1, dinspre strada Alba Iulia către strada Dezrobirii. Mai ult, acesta avea suspendat dreptul de a conduce, deoarece cu o zi înainte fusese prins în județul Prahova, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

”Când a ajuns în apropierea intersecţiei de tip sens giratoriu cu strada Dezrobirii, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau înaintea sa, a acroşat cu partea frontală a autoturismului partea din spate a unui alt autoturism, care circula regulamentar, proiectându-l înainte, astfel că acesta a acroşat ulterior un autobuz şi un microbuz”, se mai arată în comunicat.

S-a predat la 12 ore de la accident

”Inculpatul a părăsit locul faptei după producerea evenimentului rutier şi înainte de sosirea la faţa locului a lucrătorilor de poliţie. El s-a prezentat ulterior, în aceeaşi zi, ora 17:50, la sediul Serviciului Rutier Constanţa, unde a recunoscut că a condus autoturismul şi că a produs accidentul de circulaţie.

A fost testat cu aparatul Drugtest, ce a indicat o valoare pozitivă pentru amfetamină şi metamfetamină, astfel că inculpatul a fost condus ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor psihoactive”, au mai transmis procurorii.

Citește și: Update: Vlad Pascu a ajuns la DIICOT. Primele declaraţii despre accidentul de la 2 Mai/ Poliţia desfăşoară "Operaţiunea Hidra", percheziţii la furnizorii de droguri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel