Șoferul unui microbuz în care se aflau 13 copii, prins băut la volan

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un șofer care ducea 13 copii într-o excursie, cu microbuzul, a fost prin băut la volan.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, aflat la volanul unui microbuz în care se aflau mai mulți copii pe care îi ducea într-o excursie în Bârlad, a fost prins sub influenţa băuturilor alcoolice, pe DN 15D.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier, care acţiona pe DN 15D, în zona intersecţiei cu DJ 247, în comuna Ştefan cel Mare, a oprit, pentru verificare microbuzul care efectua o cursă ocazională de transport persoane pe traseul Miroslava - Bârlad. Pe lângă copii, în mijlocul de transport se mai aflau un cadru didactic şi doi părinţi.

"Conducătorul microbuzului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Miroslava, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul opririi, în microbuz se mai aflau 13 pasageri minori, cu vârste între 6 şi 7 ani şi trei persoane adulte care însoţeau grupul. Faţă de bărbat a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2.900 de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Totodată, bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Mijlocul de transport a fost imobilizat. 

108 permise reţinute pentru consum de alcool 

La începutul lunii, poliţiştii rutieri au reţinut 108 de permise de conducere pentru consum de alcool, iar alte şase pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, informează un comunicat de presă transmis duminică de către Ministerul Afacerilor Interne.

"Echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 281 de certificate de înmatriculare", precizează sursa citată.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel