Șoigu: Aderarea Finlandei la NATO sporește conflictul / Stoltenberg: Rusia a vrut mai puțină prezență NATO. S-a întâmplat opusul

Federația Rusă a venit cu o reacție la aderarea Finlandei la Alianța Nord-Atlantică.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declară că aderarea Finlandei la alianţa militară NATO şi mişcarea sa de a-şi spori pregătirea pentru luptă au crescut riscul unui conflict, conform Al Jazeera.

Șoigu a mai spus că unele avioane militare din Belarus ar putea transporta acum focoase nucleare și că sistemele de rachete Iskander au fost transferate în Belarus. Ele ar putea fi folosite pentru a transporta rachete convenționale sau nucleare.

Între timp, șeful NATO Jens Stoltenberg a declarat că aderarea Finlandei va fi un eveniment istoric și că în curând se va alătura și Suedia.

„Președintele (rus) (Vladimir) Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să obțină o mai mică prezență NATO”, a spus el reporterilor înaintea unei întâlniri a miniștrilor de externe ai alianței.

„S-a întâmplat exact opusul... Finlanda astăzi, iar în curând și Suedia va deveni un membru cu drepturi depline al alianței”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel