Soldat american, condamnat la aproape 4 ani de închisoare în Rusia. Acuzații de furt și amenințare cu moartea

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

În Rusia a fost condamnat la închisoare un soldat american.

Un tribunal din Rusia a condamnat un soldat american la trei ani și nouă luni de închisoare, fiind acuzat de furt și de amenințarea cu moartea a iubitei sale, au anunțat agențiile de presă de stat.

Sergentul Gordon Black a fost condamnat de un tribunal din Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, și își va ispăși pedeapsa într-o colonie penală.

Sergentul Black, care a fost arestat în luna mai, a pledat nevinovat la acuzațiile de amenințare cu moartea, dar a recunoscut că este ”parțial” vinovat de furtul a 10.000 de ruble (89 de lire sterline) de la aceasta.

El va face apel la verdict, au declarat agențiile de presă de stat.

Procurorii ceruseră pentru el patru ani și opt luni de închisoare, în timp ce apărarea sa a solicitat achitarea sa.

Oficialii americani au declarat că Black, în vârstă de 34 de ani, și-a cunoscut iubita în Coreea de Sud.

Detașat în Irak și Afganistan

El s-a înrolat ca infanterist în 2008 și a fost detașat în Irak în 2009 și în Afganistan în 2013. Cel mai recent a fost repartizat la Armata a VIII-a, Forțele americane din Coreea, la Camp Humphreys.

Armata americană a precizat că sergentul Black nu a solicitat o autorizație oficială, iar Departamentul Apărării al SUA nu a autorizat călătoria sa în Rusia sau China, unde a călătorit mai întâi la întoarcerea din Coreea de Sud. Nu există nicio dovadă că ar fi intenționat să rămână în Rusia.

Rusia reține alți americani în spatele gratiilor. Reporterul Evan Gershkovich de la Wall Street Journal se află în închisoare din martie 2023, în timp ce fostul pușcaș marin american Paul Whelan a fost condamnat la 16 ani de închisoare în 2020.

Ambii bărbați își susțin nevinovăția, iar guvernul american spune că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate, confrom BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel