Soldat rus din Herson: Ucrainenii sunt peste tot și dronele lor ne vânează / În lipsa altor soluții, rușii trag cu bombe termobarice în forțele Kievului / video

Foto: Freepik, captură X
Foto: Freepik, captură X

Ucrainenii continuă acțiunile ofensive pe malul stâng al râului Nipru.

O filmare cu un soldat rus din brigada 810 s-a viralizat pe X în ultimele ore. El acuză faptul că situația pentru forțele Kremlinului este dificilă și acestea au suferit multe pierderi.

Bărbatul spune că ucrainenii sunt peste tot (n.r. el se referă la aceștia cu termenul de haholi). Apoi vorbește despre comandamentul defectuos și despre o mulțime de drone ucrainene care îi vânează pe ruși. El completează și spune că pentru fiecare rus există trei drone ucrainene. La sfârșitul videoclipului acestea precizează că vrea să facă pace, că nu mai vrea să lupte, notează pe X utilizatorul Dmitri, care postează zilnic informări din zona de conflict.

CITEȘTE ȘI       -      Autoritățile ruse de ocupație s-ar fi retras de pe malul stâng al râului Nipru. Ucrainenii au lovit puternic un aerodrom folosit de armata rusă în Herson / video + foto

Un alt clip postat pe contul NOLEREPORTS prezintă o filmare realizată în apropiere de autostrada M-14 de la sud de Krynky, unde soldații ruși se plâng de folosirea dronelor FPV împotriva lor.

„Echipamentul este ars. FPV-urile lovesc. Este imposibil să conduci. Dar astăzi vremea este de partea noastră”, spune un militar care aparent se bucură de faptul că este înnorat și dronele îi pot localiza mai greu.

VEZI ȘI       -      Ucraina a distrus un sistem de rachete Panțir. Primele clipuri cu soldații ucraineni care luptă pe malul stâng al râului Nipru / video

Informațiile prezentate nu au fost confirmate încă de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), însă sunt virale pe X și Telegram și arată că situația este într-o continuă dinamică pe malul stâng al râului Nipru, acolo unde ucrainenii au reușit să stabilească un cap de pod destul de solid în satul Krynky.

În informarea de ieri, ISW a precizat că forțele ucrainene au continuat operațiunile pe malul stâng al râului Nipru pe 20 noiembrie și au avansat. Milbloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene și-au extins zona de control în partea de vest a Krynky (30 km nord-est de orașul Herson și 2 km de râul Nipru) și că luptele sunt în desfășurare în apropierea așezării.

Imaginile geolocalizate publicate pe 20 noiembrie arată că forțele ruse continuă loviturile de artilerie termobarică TOS-1A asupra forțelor ucrainene care operează lângă Krynky. De asemenea, milbloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene au atacat în direcția Poyma (12 km est de orașul Herson și 4 km de râul Nipru) și Pishchanivka (13 km est de orașul Herson și 3 km de râul Nipru).

În clipul de mai jos sunt surprinse loviturile cu bombe termobarice pe care forțele ruse le trag în direcția Krynky.

VEZI ȘI        -        Imaginile zilei cu luptele dintre ucraineni și ruși din pădurile de pe malul stâng al Niprului / Kievul forțează înaintarea spre Crimeea / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel