Soldații americani se fotografiază alături de victimele lor moarte.

Trei fotografii în care apar militari americani, alături de oameni pe care i-au omorât au fost publicate de săptămânalul german Der Spiegel. Cei trei soldați sunt acuzaţi de comiterea unor execuţii ilegale în Afganistan.

În imagini se văd doi militari americani alături de un cadavru. Unul dintre militari ţine cadavrul de păr, ca pe un trofeu, scrie

Doisprezece militari din această unitate americană sunt cercetaţi de justiţia militară, iar cinci dintre ei vor fi deferiţi curţii marţiale. Potrivit procurorilor americani, cinci militari ar fi organizat în scop de amuzament executarea a trei civili afgani în perioada ianuarie - mai 2010, în provincia Kandahar (sud), iar unii militari s-au pozat cu părţi din cadavre.

În a treia fotografie se văd două cadavre aşezate în faţa unui vehicul militar american.

Potrivit Der Spiegel, Pentagonul a făcut tot posibilul pentru a evita publicarea fotografiilor, de tema izbucnirii unui nou scandal de genul celui de la închisoarea irakiană Abu Ghraib.

"Noi publicăm doar o parte infimă - trei dintre cele 4.000 de fotografii şi înregistrări video -, pentru că este de neconceput să spunem istoria unui război care a început cu cele mai bune intenţii, pentru alungarea teroriştilor al-Qaida din Afganistan, cu un mandat ONU, dar care s-a transformat de mult timp într-un alt război", scrie Der Spiegel.

După publicarea fotografiilor, armata americană a prezentat scuze oficiale pentru "suferinţa" provocată. "Prezentăm scuze pentru suferinţa provocată de aceste fotografii", se arată într-un comunicat al armatei americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel